Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: a Marseille szerződtette az Atletico Madrid védőjét! – Hivatalos

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Marseille együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtette az Atletico Madridtól Renan Lodit.

(Photo by DAX Images/BSR Agency/Getty Images)

Franciaországban folytatja pályafutását Renan Lodi, akinek a leigazolását a tegnap esti órákban jelentette be az Olympique Marseille együttese. A 25 éves játékosért a transfermarkt adatai szerint 13 millió eurót fizetett a francia csapat, Lodi pedig 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá új állomáshelyén. A balhátvéd Madridból való távozása összességében nem tekinthető meglepőnek, hiszen Lodira már az előző idényben sem számított Diego Simeone. Ezt jól mutatja, hogy a védő a 2022/23-as kiírásban a Nottingham Forestnél szerepelt kölcsönben, ahol 32 meccsen 1-1 gólt és gólpasszt jegyzett.

Renan Lodit 2019 nyarán 21,75 millió euró ellenében szerződtette az Atletico Madrid. A “Matracosok” mezében összesen 118 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 6 találatot és 10 előkészítést ért el. Legnagyobb sikere a csapattal a 2020/2021-es idényben megnyert spanyol bajnoki cím volt.