Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guerrero ismét új csapathoz szerződött – HIVATALOS

Hat hónap után máris újra csapatot váltott az egykor Európában játszó veterán perui támadó…

(Photo by Manuel Cortina/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Az ecuadori LDU Quito megerősítette, hogy szerződtette az argentin Racing Clubtól szerződésbontással távozó veterán Paolo Guerrerót.

A 39 éves támadó fénykorában a Bayern München (2002-2006) és a Hamburger SV (2006-2012) csapatában is szerepelt. Guerrero a két német klub színeiben együttesen 47 gólt termelt a Bundesligában. Európai kalandjai végeztével visszatért Dél-Amerikába, és az elmúlt egy évtizedet brazil csapatok alkalmazásában töltötte, megfordult a Corinthians, a Flamengo, az Internacional és legutóbb az Avaí alkalmazásában. Ezt követően viszont egyre több sérülés is hátráltatta, a 2021-es esztendőt szinte teljes egészében kihagyta térdszalag-szakadása miatt, majd hosszú időbe telt a felépülése.

Legutolsó állomáshelyén 22 mérkőzésen három gólt szerzett jobbára kiegészítő szerepet betöltve, ám a felek végül idejekorán az elválás mellett döntöttek.

Peru nemzeti hőse 2004-es válogatottbeli debütálása óta 107 alkalommal lépett pályára hazája nemzeti válogatottjában, s természetesen tagja volt 2018-as vb-n résztvevő keretnek.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!