Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb fejlemények, hazájába szállították az agyvérzést kapó kapuslegendát

Ahogyan arról beszámoltunk, az AFC Ajax egykori kiváló kapusa és korábbi sportigazgatója a múlt héten agyvérzést kapott nyaralása alatt…

(Photo by Peter Lous/BSR Agency/Getty Images)

Horvátországi nyaralása ideje alatt agyvérzést kapott az Ajax és a Manchester United egykori holland válogatott kapusa, Edwin van der Sar.

Az egykori labdarúgót a spliti KBC (Klinicki Bolnicki Centar) kórházban ápolták az elmúlt napokban, azonban az Ajax szombaton reggel tett közzé egy frissítést, melyben Van der Sar felesége, Annamerie nyújtott friss információkat a kapus állapotáról:

“Edwint péntek este szállították haza Horvátországból, jelenleg egy holland kórház intenzív osztályán fekszik. Helyzete változatlan: stabil, nincs életveszélyes állapotban, kommunikatív. A Van der Sar család szeretné kifejezni mély köszönetét a Spliti Egyetemi Kórháznak az elmúlt hét során tanúsított gondoskodásért. Edwinnek az intenzív osztályon kell maradnia, ahol tovább vizsgálják, és a család reméli, hogy utána a felépülésére koncentrálhat” – áll a közleményben.

Van der Sar az elmúlt években az Ajax ügyvezető igazgatójaként dolgozott, az előző szezon végén az utóbbi időszak eredménytelen szereplése miatt mondott le posztjáról, s indoklásában kifejtette, most pihenésre van szüksége és más dolgokkal szeretne foglalkozni.