Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter lemondott Lukakuról, olasz riválisnál köthet ki – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint nem várt fordulat következhet be a Chelsea belga támadójának jövőjében…

(Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

A Football Italia összegzéséből kiderül, hogy az Inter hiába tárgyalt már hetek óta a Chelsea-vel Romelu Lukaku kölcsön utáni véglegesítésétől, a milánóiak elálltak a támadó szerződtetésétől, miután a játékos komolyan fontolóra vette a nagy rivális Juventus megkeresését.

Mint ismeretes, a 30 éves belga támadó tavaly nyáron tért vissza a milánóiakhoz a Chelsea-től, amely színeiben a 2021-2022-es idényben 44 tétmérkőzés alatt 15 gólt szerzett. Messze volt a legjobb formájától, meg sem tudta közelíteni azt a teljesítményétől, amely által 2019 és 2021 között 95 tétmeccsen 65 gólt szerzett az Inter futballistájaként. Tavaly nyáron kölcsönben tért vissza az Interhez, de az első milánói időszakbeli góltermését itt sem tudta már megismételni. Lukaku az elmúlt idényben 25 bajnokin tíz, minden sorozatot figyelembe véve 37 tétmeccsen 14 találatra volt képes.

Az Inter nyitott lett volna az újabb kölcsönzésére, a Chelsea azonban, hogy javítsa az anyagi lehetőségeit, a végleges eladásában gondolkodott. A milánóiak erre is hajlandóak lettek volna és az elmúlt hetekben tárgyalásokat folytattak a londoniakkal, azonban a hírek szerint az már nekik is sok volt, hogy Lukaku elgondolkodott a Juventus megkeresésén. A Nerazzurri úgy fest végleg bezárta az ajtót, a korábban kétszer már szárnyai alá vett támadó előtt.

A torinóiak Dusan Vlahovicsot szeretnék értékesíteni, a szerb helyére érkezhetne a belga a középcsatár posztjára.