Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: Mexikó egy hajrábeli góllal nyerte meg a tornát – videóval

Magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra rendezték az észak- és közép-amerikai térség csapatai számára kiírt Arany-kupa (Gold Cup) döntőjét Mexikó és Panama között…

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

A kontinensbajnokság döntőjében Mexikó egy kései találattal esélyesként 1-0-ra felülmúlta Panamát  70 ezer néző előtt Inglewoodban. Az esélyesebb mexikóiak kezdeményezően léptek fel, azonban Panama több veszélyes ellentámadást is vezetett az első negyedórában. E. Davis sorfalról lepattanó szabadrúgása után Barcenas ismétlését Ochoa fogta meg. Nem sokkal később az első igazi mexikói helyzet alkalmával Antuna elfutás utáni közeli lövését Mosquera védte. A játékrész második felétől Mexikó egyre inkább átvette az irányítást, Panama a kontrákra rendezkedett be, melyekből rendre veszélyeztetett. A 33. percben a mexikóiak szerezhettek volna vezetést, H. Martín azonban hiába talált közelről a hálóba, miután az akció során korábban történt egy leshelyzet, érvénytelenítették a gólt. Tovább fokozódott a nyomás a panamai kapura, nem sokkal a szünet előtt Pineda lapos lövését és H. Martín közeli ismétlését egyaránt bravúrral védte Mosquera kapus. A játékrész ráadásában E. Davis veszélyeztetett a túloldalon, lövése azonban elkerülte Ochoa ketrecét. A szünet után eleinte alábbhagyott a mexikói nyomás, de az idő előrehaladtával az El Tri ismét egyre inkább kapujához szegezte ellenfelét. A második félidőben kevés érdemi lehetőség alakult ki a csapatok előtt, mindkét fél egyre feszültebben játszott. Húsz perccel a vége előtt Ochoa bravúrral védte Anderson ziccerét. A 88. percben fellazult a panamai védelem, a nem sokkal korábban becserélt Santiago Giménez léphetett ki lendületből és klasszis megoldással vette be Mosquera kapuját. A Feyenoord kiválóságának villanása pedig eldöntötte a mérkőzést, Panama már képtelen volt válaszolni.

Mexikó története során kilencedik alkalommal nyerte meg az Arany-kupát, miután kihasználta, hogy a nagy rivális Egyesült Államok nem jutott be a döntőbe.

Az El Tri háza táján abszolút nem volt optimális a helyzet, egy héttel a torna előtt váltották le Diego Cocca szövetségi kapitányt, aki helyett megbízottként Jaime Lozano irányította a csapatot a viadalon.

Mexikó – Panama 1-0 (0-0)
Gólszerző: S. Giménez (88.), ill.