Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztette edzőjét a botladozó brazil csapat – HIVATALOS

A brazil bajnokságban (Campeonato Brasileiro) botlaodozó Internacional menesztette rutinos vezetőedzőjét…

(Photo by Daniel Castelo Branco/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A brazil Internacional vezetősége felmentette a munkavégzés alól tapasztalt vezetőedzőjét, Mano Menezest a csapat gyengébb eredményei miatt.

A korábban a brazil válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó 61 éves szakember tavaly áprilsban vette a Porto Alegre-i csapat irányítását. Menezes kezei alatt az Inter 81 meccsből 39-et nyert meg és 13-at vesztett el 29 döntetlen mellett. Az előző országos bajnoki kiírásban az előkelő második helyre kormányozta be a csapatot, azonban a jelenleg is zajló idény derekához közeledve a csapat csak a középmezőnyben szerénykedik. 15 forduló alatt szerzett 22 pontjával az együttes mindössze a 20 csapatos mezőny 11. pozícióját birtokolja.

Az Enner Valenciával és Charles Arauguízzel a közelmúltban megerősített gárda az elmúlt hétvégén a címvédő Palmeiras ellen játszott gól nélküli döntetlent.

Mérsékeltebb bajnoki szereplése mellett az Internacional csoportelsőként jutott tovább a legjobb 16 közé a Libertadores-kupában, melynek nyolcaddöntőjében a River Plate lesz az ellenfele.

A dél-amerikai sajtó várakozásai szerint az Inter irányítását a csapatot 2020-ban már irányító argentin Eduardo Coudet veheti majd át.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!