Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldo szerint a szaúdi bajnokság erősebb, mint az MLS és több európai bajnokságot is le fog nyomni

A szaúdi Al-Nasszr gárdája kiütéses, 5-0-s vereséget szenvedett a spanyol első osztályú Celta Vigótól a portugáliai Faróban…

(Photo by Stringer/Anadolu Agency via Getty Images)

A szaúdi Al-Nasszr hétfő este 5-0-ra kapott ki a La Liga előző idényében épphogy bennmaradó Celta Vigótól. Az ázsiai csapat a második játékrész elejéig tartotta a gól nélküli döntetlent, majd a csapat legjobbjai közül Cristiano Ronaldót és Marcelo Brozovicot is lecserélték, a csapat pedig tíz emberre fogyatkozott, ezt követően az ugyancsak erősen tartalékos galíciaiak lelépték őket.

A súlyos vereség ellenére az Al-Nasszr portugál világklasszisának továbbra is az a meggyőződése, hogy a szaúdi bajnokság fejlődni fog, korábban azt állította, hogy hamarosan topbajnokság lesz belőle.

“Kritizáltak, amiért Szaúd-Arábiába jöttem. De mi történik most? Megnyitottam az utat, és most mindenki idejön.  Egy év múlva ilyenkor a szaúdi bajnokság már erősebb lesz, mint a török vagy a holland” – hangzott a kijelentése.

Ronaldo az MLS-szel is összemérte a szaúdi bajnokságot, mivel Lionel Messi az Inter Miamihoz szerződött: “A szaúdi bajnokság jobb, mint az MLS…”

Ronaldo megerősítette, hogy semmiképpen nem tervezi a visszatérést az európai futballba:

“Nem fogok visszatérni Európába, az ajtó teljesen bezárult. 38 éves vagyok, az európai futball nagyon sokat vesztett a minőségéből. A Premier League az egyetlen nívós bajnokság, messze megelőzi a többi ligát.”

Az önbizalom tehát éppúgy kimeríthetetlen, mint a szaúdi klubok anyagi lehetőségei, de talán mindenki jobban járna, ha a hangzatos kijelentések helyett Ronaldo inkább a játékra koncetrálna, ott ugyanis bőven lenne még hová fejlődnie a csapatának.