Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: szerződést hosszabbított meghatározó középpályásával a Borussia Dortmund! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított meghatározó játékosával, Emre Cannal.

(Photo by Joachim Bywaletz/DeFodi Images via Getty Images)

Noha sokáig kérdéses volt Emre Can jövője a Borussia Dortmundnál, a mai napon minden pletyka lezárult, a sárga-feketék ugyanis hivatalos oldalukon jelentették be a hírt, miszerint megegyeztek Cannal a közös folytatásról. A középpályást korábbi szerződése 2024 nyaráig kötötte a csapathoz, ezt toldották meg most a felek további két évvel, azaz a 2025/2026-os idény végéig. A hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta a 29 éves játékos:

Nagyon jól érzem magam a Dortmundnál és az elmúlt hónapokban képes voltam megmutatni azt, hogy valójában mire vagyok képes, valamint hogy a szurkolók mit várhatnak tőlem a folytatásban. Nem szeretném annál lejjebb adni a teljesítményem, mint ahogyan az előző idény második felében játszottam. Úgy gondolom, hogy én és a Dortmund jól passzolunk egymáshoz, ezért is döntöttem úgy, hogy itt maradok, és bízom benne, hogy kemény munkával el tudjuk érni a céljainkat.

Emre Can 2020 januárjában került fél évre kölcsönbe a Dortmundhoz a Juventustól. Ezt követően a nyáron végleg megvette őt a Borussia 25 millió euró ellenében. A klub színeiben azóta 121 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 12 gólig és 8 gólpasszig jutott.