Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: a Premier League-ből érkezhet új kapus? – sajtóhír

Sajtóértesülések szerint az FC Bayern Münchennél a nyáron új kapus megszerzését is tervezheti Thomas Tuchel vezetőedző.

 

A Manule Neuer felépülésére váró, a tavaszt a svájci Yann Sommer-rel a kapuban lejátszó bajorok ha ‘nevek’ alapján nem is állnak rosszul a kapusfronton, figyelembe véve hogy Neuer a 38. -, Sommer pedig a 35. életévében jár, előbb vagy utóbb láthatóan frissítésre szorul a poszt a kereten belül.

A Sky Sports németországi tudósítója, Florian Plettenberg értesülései is utóbbira engednek következtetni, ugyanis állítólag felmerült már idén, egy új kapus érkezése.

A hírek szerint a spanyol válogatott hálóőr, David Raya előkelő helyen szerepel Thomas Tuchel mesternél.
A Brentford 27 esztendős hálóőrét az elmúlt időszakban már a Premier League legjobb kapusai között tartják számon, magabiztos védései mellett Raya lábbal való játékát is kiemelve.

A hazájában a Cornella utánpótlásában nevelkedő, onnan a Blackburn majd a Southport együtteseinek érintésével 2019 óta a Brentfordban védő Raya kapcsán, Plettenberg értesülése szerint a Bayern első ízben egy kölcsönszerződésben gondolkozna, és különösen abban az esetben tehetnének lépéseket a bajorok, ha még tovább váratna magára Neuer felépülése.

Manuel Neuer és Yann Sommer mellett a hasonlóan idős, napokon belül 35. születésnapját ünneplő Sven Ullreich, valamint a mindössze 20 esztendős Johannes Schenk tartozik az első csapat keretéhez.