Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette új kapusát a Bayern München! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették Yann Sommert a Borussia Mönchengladbachtól.

A Bayern München gárdája a mai nap folyamán hivatalosan is bejelentette Yann Sommer leigazolását a Borussia Mönchengladbach csapatától. Ez a transzfer már hosszú ideje nyilt titok volt, a Bayern ugyanis régóta kiszemelte magának a rutinos kapust. Sommer leigazolására azért volt szüksége a német rekordbajnoknak, mert a világbajnokság után a csapat kulcsjátékosa, Manuel Neuer súlyos sérülést szenvedett. A svájci kapust a transfermarkt adatai szerint 8 millió euróért igazolta le a müncheni alakulat, ez az összeg pedig különböző bónuszok teljesülése esetén további másfél millió euróval emelkedhet. Sommer új csapatánál 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá, a hivatalos bejelentés után pedig az alábbiakat mondta:

Egy nagy klubhoz csatlakoztam, amely rendkívül erős játékoskerettel rendelkezik. Gyakran játszottam a Bayern ellen, így pontosan tudom, hogy milyen minőséget képviselnek. Büszke vagyok arra, hogy a Bayern München játékosának mondhatom magam!

Yann Sommer 2014 nyarán került a Borussia Mönchengladbach együtteséhez. A klub színeiben minden sorozatot figyelembe véve 335 találkozón lépett pályára, amelyekből 90-et kapott gól nélkül hozott le.