Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: egygólos előnybe került idegenben a Debrecen

Az Európa-konferencialiga-selejtezőjében első magyar csapatként a csütörtök délutáni órákban a Debreceni VSC lépett pályára örmény ellenfele otthonában…

 

Az NB I előző idényében a harmadik helyen végző Debrecen 1-0-s győzelmet aratott az örmény Alaskert vendégeként az Ekl-selejtező második fordulós párharcának első meccsén. A Loki igyekezett kezdeményezni és bő tíz perc után Babunszki veszélyezetett közelről, de az örmények kapusa védte a lövését. Az első félidő további részében mindkét csapat előtt kisebb helyzetek adódtak, többségében nem sokszor forogtak veszélyben a kapuk. Nem sokkal a szünet előtt érzékeny veszteség érte a DVSC-t, Ferenczit sérülés miatt le kellett cserélni. A fordulást követően is a Loki maradt lendületben és több kimaradt lehetőség után az 50. percben Babunszki bejátszásából Stefan Loncar 11 méterről lőtte a hálóba a vezetést érő találatot. A folytatásban az Alaskert egyre több támadást vezetett, a legnagyobb helyzetük alkalmával tíz perccel a vége előtt Megyeri védett bravúrral. Az eredmény már nem változott, a DVSC egy góllal megnyerte a párharc első felvonását.

A párharc visszavágóját jövő csütörtökön rendezik Debrecenben, a továbbjutó a következő körben az osztrák Rapid Wien együttesével találkozik.

Alaskert – Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Loncar (50.)