Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neves amerikai edző lehet a Ferencváros új trénere – sajtóhír

Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után a Ferencváros a hírek szerint nagy erőkkel keresi a lehetséges új vezetőedzőjét…

(Photo by Mick Walker – CameraSport via Getty Images)

A Nemzeti Sport információi szerint a legutóbb az elmúlt szezon közben a Leeds Unitedet irányító amerikai Jesse Marsch is jelölt lehet a Ferencváros kispadjára.

A 49 éves szakember kezdetben az MLS-ben munkát vállalva dolgozott a Red Bull kötelékében, hiszen 2015 és 2018 között a New York Red Bulls edzője volt, majd a cégcsoporton belül Európába kerülve a Red Bull Salzburg és az RB Leipzig csapatát irányította. Utóbbinál természetesen több magyar játékos edzője is volt. Marsch a rövid lipcsei kaland után lett a Leeds United menedzsere, ahol 2022. februárjától 2023. februárjáig tevékenykedett, de mivel a csapat a kiesés elkerüléséért küzdött, az elmúlt idény hajrájában megköszönték a munkáját, azóta nem vállalt szerepet.

Az angol csapat élén 37 mérkőzést töltött, együttese ebből 11 találkozót nyert meg tíz döntetlen és 16 vereség mellett.

A lap információi szerint Marsch már Budapesten tartózkodik, a csütörtöki napon tárgyalni fog a Ferencváros vezetőségével.

A zöld-fehéreket egyelőre a korábbi pályaedző, Máté Csaba és a csapat egykori játékosa, Leandro de Almeida irányítja.

A korábbi híresztelések értelmében a svájci válogatott egykori szövetségi kapitánya, Vladimir Petkovic is jelölt lehet a Fradi kispadjára.