Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: döntöttek Csercseszov jövőjéről – HIVATALOS

Miután a Ferencváros 3-0-s vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában a feröeri KÍ Klaksvík ellen, rendkívüli egyeztetéseket tartottak a klubnál…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Ferencváros a szerda esti órákban a hivatalos oldalán keresztül idézte a klub elnöke, Kubatov Gábor szavait, aki a saját Facebook-oldalára kiírta, hogy a személyes megbeszélés után úgy döntöttek, hogy nem dolgoznak tovább együtt Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzővel.

“Végtelenül szégyellem magamart mindenki nevében. A mai meccs méltatlan volt a Ferencvároshoz. A konzekvenciákat hamarosan levonjuk. A szurkolóknak köszönök mindent” – írta Kubatov egy másik posztban.

Az 59 éves orosz szakember 2021 december végén vette át a csapat irányítását, másfél év alatt két magyar bajnoki címhez és egy Magyar Kupa-sikerhez segítette a zöld-fehér együttest.

Közvetlenül a találkozó után, még az elnökkel történt egyeztetés előtt Csercseszov csalódottan értékelt:

“Nagyon rossz meccset játszottunk. Ha egy ilyen teljesítményt nyújt egy csapat, akkor az nemcsak egyes játékosok felelőssége, hanem az edzőnek is el kell gondolkodnia a továbbiakon, de erre aludni kell… Ha az ember nem százszázalékosan koncentrál, akkor előfordulhatnak ilyen mérkőzések. Az edzéseken mindenki jól teljesített, de ha a pályán nem tudnak koncentrálni a játékosok, akkor ilyen eredmény is születhet. Szörnyű este ez mindannyiunk számára, ki kell elemezni a történteket, és hideg fejjel kell dönteni annak érdekében, hogy ebből a helyzetből kilábaljon a csapat. Sajnos a Bajnokok Ligája-álmokról le kell mondanunk. Tavaly a Qarabag elleni vereség után is átéltünk hasonlót, de akkor sem adtam fel, és végül el tudtunk jutni a nyolcaddöntőig is. Mindenképpen nyerni akartunk, de ki kell elemeznem a történteket. Az én hozzáállásomban nincs változás, de át kell gondolnom, hogy ebből ki tudunk-e együtt lábalni vagy sem” – fogalmazott az orosz tréner.

A zöld-fehérek irányítását ideiglenesen az eddigi másodedző, Máté Csaba veszi át.