Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Böde Dániel betalált, döntetlennel rajtolt az új idény!

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 2023/2024-es idény nyitó mérkőzésén a Bognár György vezette Paksi FC a Horváth Dávid által irányított MTK Budapest otthonában lépett pályára…

A mérkőzés első nagy lehetősége a 27. percben az MTK Budapest előtt adódott. Ekkor egy szögletet követően Zsóri Dániel bólintott kapura, melyet Kovács Krisztián vágott ki a gólvonal elől. Az első félidő végéhez közeledve még két távoli lövéssel próbálkozott a hazai együttes, a 37. percben Németh Krisztián kísérletét könnyedén fogta Szappanos Péter, majd a 39. percben Kata Mihály lökete elsuhant a kapu jobb oldala mellett. 

A fordulás után már megtört a gólcsend, a 2023/2024-es idény első gólját Németh Krisztián és az MTK Budapest jegyezhettünk fel. Az 50. percben Bobál Dávid ívelte előre a játékszert Németh Krisztián irányába, a rutinos csatár egyből lőtt, melybe a kapujából kissé kimozduló Szappanos beleért, viszont hárítani már nem tudott. A 66. percben egyenlített a Paksi FC. Egy szöglet után Antonov gyakorlatilag Hahn János elé fejelte a labdát, az ő kísérletét még megakadályozta Demjén Patrik, azonban a csereként beállt Böde Dániel már könnyedén gurított az üres hálóba. A mérkőzés maradék részében már nem született több gól, mindent figyelembe véve igazságos eredménnyel zárult a találkozó.

MTK Budapest – Paksi FC 1-1 (0-0)
Helyszín:
Új Hidegkuti Nándor Stadion (Budapest); Vezette: Farkas Ádám
Gólszerzők: Németh (50.) ill. Böde (66.)

Az 1. forduló további programja*:

Szombat:
18:00 Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)

20:15 Újpest – Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)

Vasárnap:
20:00 Zalaegerszeg – Kisvárda (Tv: M4 Sport)

Hétfő:
20:00 Debreceni VSC – Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)

* A Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE találkozó szeptember 27-én kerül megrendezésre!