Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kész szerződést hosszabbítani edzőjével az Inter! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Inter együttese kész szerződést hosszabbítani vezetőedzőjével, Simone Inzaghival.

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint az Inter együttese hamarosan bejelentheti, hogy meghosszabbítja vezetőedzője, Simone Inzaghi szerződését. A források alapján a klub szeretné ezt hivatalos formában is bejelenteni még a szezon kezdete előtt. Inzaghit az aktuális kontraktusa 2024 nyaráig köti a milánói csapathoz, de az elmúlt években elért eredményei alapján egyáltalán nem meglepő, hogy a klub szeretné marasztalni őt. A 47 éves tréner ugyanis az elmúlt két szezonban egyaránt megnyerte az Olasz Kupát és a Szuperkupát is a csapattal, illetve az előző idényben a Bajnokok Ligája fináléjába is eljuttatta az együttest. Ennek fényében a legmeglepőbb talán az, hogy az Inter csupán egy évre, azaz 2025 nyaráig tervezi meghosszabbítani edzője szerződését, ugyanakkor jelentősen megemelnék a fizetését munkája elismeréseként.

Simone Inzaghi 2021 nyara óta tölti be az Inter vezetőedzői posztját. A klub kispadján eddig összesen 109 mérkőzésen ült, amelyekből 69-et zárt győzelemmel, 18 döntetlen és 22 vereség mellett.