Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: emberhátrányban játszva nyert az Újpest a Fehérvár ellen

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 2023-2024-es évadának nyitófordulójában két mérkőzést rendeztek a szombat esti órákban…

 

A Puskás Akadémia egy korai góllal 1-0-s győzelmet aratott az NB II-es bajnok Diósgyőri VTK otthonában. A vendégek kezdtek aktívabban a mérkőzést és az első tíz perc végéhez közeledve Colley önzetlen passzából a kapu előtt nagyszerűen érkező Luciano Slagveer kotorta be a vezető gólt közvetlen közelről. A továbbiakban is inkább a Puskás előtt adódtak lehetőségek, a miskolciak csak az első játékrész második felében tudtak életjelet adni magukról, de támadásaik nem jártak sikerrel. A szünet után a DVTK egyre jobban ráerőltette az akarát ellenfelére a mezőnyben, de a kapu előtt veszélytelenek voltak. Ezzel szemben a felcsútiak előtt több nagy lehetőség adódott, Slagveer ziccerben lőtt mellé. Az újonc hiába támadott többet, támadásban eredménytelenek voltak, így vereséggel kezdték NB I-es szereplésüket.

Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Slagveer (8.)

 

Az Újpest küzdelmes mérkőzésen aratott 2-1-es sikert a Fehérvár ellen. A hazaiak hatalmas lelkesedéssel vetették bele magukat a mérkőzésbe. Az első lehetőségek még kimaradtak a lila-fehérek előtt, de a 12. percben góllá érett a fölény, Kiss T. bejátszásából Matija Ljujic szerezte meg közelről a vezető gólt. Az Újpest 1-0 után tovább támadott, a fehérváriak bizonytalanul futballoztak, így Lljuic akár újabb gólokat is szerezhetett volna. A vendégek az első játékrész második felében ki tudtak jönni a szorításból, de kapu előtt csak egy-egy kósza helyzetük adódott. Az első félóra végén Csoboth az ellenfél tizenhatosán belül megtaposta az őt leszerelő ellenfelet, amiért videózás után kiállították. Tíz emberrel is aktív maradt az Újpest és a 42. percben Kiss T. estében újabb gólpasszt adott, átadásából Luca Mack lőtte ki a hosszú alsót. A szünet után a Fehérvár egy perc után szépített, a csereként beállt korábbi újpesti játékos, Katona Mátyás egy átlövésből volt eredményes. Ezt követően még inkább vérszemet kaptak a vendégek és létszámfölényben tovább rohamoztak. A Fehérvár több lehetőséget is kihagyott, a 65. percben Kodro elegáns mozdulattal talált a hálóba, de az akciót les előzte meg, így nem adták meg a gólját. Az Újpest előtt két nagy lehetőség is kimaradt, melyekkel eldönthették volna a meccset. A vendégek tovább nyomtak, de képtelenek voltak érvényes gólt szerezni, így az újpestiek nagy csatában otthon tartották a három pontot.

Újpest – Fehérvár 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Ljujic (12.), Mack (42.), ill. Katona M. (47.)
Kiállítva: Csoboth (35.), ill.

Az 1. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
MTK Budapest – Paks 1-1

Szombat:
Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia 0-1
Újpest – Fehérvár 2-1

Vasárnap:
20:00 Zalaegerszeg – Kisvárda (Tv: M4 Sport)

Hétfő:
20:00 Debreceni VSC – Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)

Szeptember 27.:
Ferencváros – Kecskemét

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore