Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Suárez lerövidíti a szerződését, ekkor távozhat az MLS-be – sajtóhír

Dél-Amerika sajtóinformációk szerint a veterán uruguayi támadó továbbra is minden követ megmozgat, hogy csapata minél előbb elengedje őt…

(Photo by Richard Ducker/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Gastón Edul információi szerint a Grémio vezetősége beleegyezett abba, hogy szerződése lejárta előtt egy évvel, 2024 januárjában elengedje Luis Suárezt, aki a hírek szerint Lionel Messiékkel szeretne játszani az Inter Miamiban.

Mint ismeretes, Suárezt 2024 év végéig köti szerződés a brazil csapathoz, a megállapodása pedig 70 millió eurós kivásárlási árat tartalmaz, melyet az MLS-csapat nem szeretne kifizetni. Suárez a múlt hónapban térdfájdalmaira hivatkozva szeretett volna visszavonulni, klubja azonban csak akkor engedélyezte volna, ha aláírja náluk, hogy nem szerződik más csapathoz.

“Nem tudom, hogy az év végén abbahagyom-e a játékot, vagy egy másik klubban folytatom, de biztos vagyok benne, hogy lejjebb fogom adni az intenzitást” – jelentte ki Suárez.

A 36 éves támadó a 2023-as Gaúcho-bajnokságban 12 mérkőzésen hét góllal segítette állami bajnoki címhez csapatát, míg a jelenleg is zajló országos bajnoki kiírásban 12 mérkőzés alatt négy gólt és három gólpasszt jegyzett.

Suárez a 2006 és 2022 között zajló európai karrierje során a Groningen, az AFC Ajax, a Liverpool, a Barcelona és az Atlético Madrid csapataiban szerepelt, tavaly ősszel tért vissza a dél-amerikai kontinensre nevelőcsapatához, az uruguayi Nacionalhoz. A veterán 16 meccsen nyolc gólt szerzett a montevideóiaknál, miközben bajnoki címhez segítette csapatát, így a kilencedik elsőségét szerezte karrierje során a negyedik különböző csapatával.