Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kijelölte új edzőjét a Salzburg – HIVATALOS

Matthias Jaissle távozása után az osztrák rekordbajnok Red Bull Salzburg kijelölte új vezetőedzőjét…

A Red Bull Salzburg a következő két évre Gerhard Strubert nevezte ki a csapat megüresedett vezetőedzői posztjára.

A 46 éves szakember egykor a Salzburg játékosa is volt, az elmúlt években pedig már több alkalommal vállalt munkát a Red Bull-csoporton belül. Struber a 2017-2018-as idényben a Salzburg fiókcsapatának számító Liefering vezetőedzője volt, majd az osztrák élvonalbeli Wolfsbergert irányította, míg 2019 novembere és 2020 októbere között az angol másodosztályú Barnsley trénere volt.

Struber 2020-ban került vissza a cégcsoport kötelékébe, amikor idén májusig csaknem három éven át az MLS-ben versenyző New York Red Bulls szakmai irányításáért felelt, és két egymást követő szezonban bejuttatta a csapatot a rájátszásba.

“Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, ami minden bizonnyal az eddigi edzői pályafutásom csúcspontja. Mivel évek óta különböző pozíciókat töltöttem be az akadémián, az FC Lieferingnél és az FC Red Bull Salzburgnál is, ez egyfajta hazatérés számomra. Hatalmas kihívás a Red Bull Salzburg irányítása, már csak emiatt fontos, hogy holnaptól teljes gázt adjunk, az első edzéstől kezdve” – jegyezte meg az újonnan kinevezett tréner.