Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női vb: az Egyesült Államok kiesett, az angolok megúszták – videóval

A csoportkör meglepetései után az elmúlt négy napban bonyolították le a nyolcaddöntőket az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokságon…

(Photo by Joe Prior/Visionhaus via Getty Images)

Az első nyolcaddöntőben az esélyesebb Spanyolország esélyt sem adott ellenfelének, 5-1-re ütötte ki az eddig gólt sem kapó Svájcot. A hispán gólgyártást a duplázó Aitana Bonmati nyitott öt perc elteltével, melyre még válaszoltak a helvétek a később az ellenfél kapuját is bevevő Laia Codina öngóljával, de később már csak egy csapat szerzett gólt. A végig magabiztosan futballozó spanyolok már a félidőben 4-1-re vezettek, a második játékrészben látványosan visszavettek és még így is növelni tudták előnyüket.

Svájc – Spanyolország 1-5 (1-4)
Gólszerzők: Codina (11. – öngól), ill. Bonmati (5., 36.), Redondo Ferrer (17.), Codina (45.), Hermoso (70.)

A mérkőzés összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.

A csoportkör utolsó fordulójában a spanyolokat kiütő Japán is érvényesítette a papírformát a nyolcaddöntőben, 3-1-re győzte le Norvégiát. A ázsiai gárda negyedóra után megszerezte a vezetést egy öngóllal, de a skandinávok öt perc múlva egyenlítettek. A második játékrészben már gólok formájában is megmutatkozott a japán válogatott fölénye, Risa Shimizu és Hinata Miyazawa találataival alakult ki a végeredmény.

Japán – Norvégia 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Engen (15. – öngól), Shimizu (50.), Miyazawa (81.), ill. Reiten (20.)

A mérkőzés összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.

A jó erőkből álló Hollandia félidőnként egy-egy találattal 2-0-ra múlta felül Dél-Afrikát, és jutott tovább a legjobb nyolc közé. Az Oranje először az első tíz perc végén volt eredményes Jill Roord jóvoltából, a második félidő elején Martens még egy érvénytelen gólt szerzett, a játékrész derekánál viszont Lineth Beerensteyn növelte az előnyt. A dél-afrikaiaik erejéből a szépítésre sem futotta.

Hollandia – Dél-Afrika 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Roord (9.), Beerensteyn (68.), ill.

A mérkőzés összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.

A nyolcaddöntők slágerpárharcában Svédország és a kétszeres címvédő Egyesült Államok gól nélküli döntetlenre végzett egymással 120 perc alatt, majd tizenegyesekkel a skandinávok nyertek. A csoportkörből is nehezen továbbjutó amerikaiak számára ezzel befejeződött a torna, a svédek pedig bejutottak a nyolc közé.

Svédország – Egyesült Államok 0-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0) – tizenegyesekkel: 5-4
Gólszerzők:ill.

A mérkőzés összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.

Az Európa-bajnok Anglia a vártnál jóval nehezebb körülmények között, tizenegyesrúgásokkal jutott tovább a csoportkörben az olimpiai bajnok Kanadát megelőző Nigéria ellen. Az angolok hiába játszottak fölényben, nem tudtak fogást találni az afrikaiakon, így gól nélküli döntetlennel ért véget a rendes játékidő. Ráadásul a 87. percben az angolok meghatározó játékosa, Lauren James megtaposta a földön fekvő ellenfelét, amiért a kiállítás sorsára jutott. Ennek ellenére a hosszabbítás sem hozott találatot, a tizenegyesrúgásokat pedig az angolok nyerték.

Anglia – Nigéria 0-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0) – tizenegyesekkel: 4-2
Gólszerzők:ill.
Kiállítva: L. James (87.), ill.

A mérkőzés összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.

A házigazda Ausztrália válogatottja 2-0-s győzelmet aratott Dánia felett, így magabiztosan jutott tovább a következő fordulóban. A vendéglátók mindkét félidőben szereztek egy-egy gólt, Caitlin Foord és Hayley Raso találataira nem érkezett, így a hazai publikum nagy örömére a helyi kedvencek magabiztosan diadalmaskodtak.

Ausztrália – Dánia 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Foord (29.), Raso (70.), ill.

A mérkőzés összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.

A torna két eddigi meglepetéscsapatának egymás elleni mérkőzésén Kolumbia 1-0-ra diadalmaskodott Jamaica ellen, így a dél-amerikaiak jutottak be a legjobb nyolc közé. A meccs nagy részében keveset forogtak veszélyben kapuk, az egyetlen találat a második félidő elején Catalina Usme nevéhez fűződött, melyre már nem érkezett válasz a hátralévő játékidőben. A jamaicaiak úgy búcsúztak a tornától, hogy az egész vb-n egyetlen gólt kaptak, amely a kiesésüket eredményezte.

Kolumbia – Jamaica 1-0 (0-0)
Gólszerző: Usme (51.), ill.

A mérkőzés összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.

Az időrendben legutolsó nyolcaddöntőben az esélyesebb Franciaország különösebb megerőltetés nélkül, 4-0-ra intézte el Marokkót. Hervé Renard együttese már az első félidő felére minden kérdést eldöntött, miután a 15. és a 23. perc között három gólt szerzett. A gallok soraiból a Lyon kiválósága, Eugenie Le Sommer duplázott, a csapat pedig simán hozta a kötelezőt és lépett tovább a negyeddöntőbe, ahol a házigazdával találkozik.

Franciaország – Marokkó 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Diani (15.), Dali (20.), Le Sommer (23., 71.), ill.

A mérkőzés összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.

A negyeddöntők programja:

Péntek, 03:00 Spanyolország – Hollandia
Péntek, 09:30 Japán – Svédország
Szombat, 09:00 Ausztrália – Franciaország
Szombat, 12:30 Anglia – Kolumbia