Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mindössze egy szezon után eladta középpályását a Barcelona – HIVATALOS

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona csapata bejelentette, hogy középpályásuk, Frank Kessié Szaúd-Arábiában folytatja pályafutását. 

 (Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images)

A szaúdi profi ligában szereplő Al-Ahli csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy leszerződtette Franck Kessiét a Barcelonából. A középpályásért 12,5 millió eurót fizettek a katalánoknak.  A Barcelona is megerősítette a távozást, közleményükben pedig minden jót kívánnak a játékosnak.

Kessié tavaly nyáron érkezett a Barcelonába ingyen az AC Milantól, miután lejárt a szerződése az olasz csapatnál. A játékos már nem vett részt a katalán gárda utolsó felkészülési mérkőzésein, a Barcelona pedig a nyár eleje óta aktívan próbálta eladni a játékost. A klub korábban arról tájékoztatta Kessiét arról, hogy Ilkay Gündogan érkezésével valószínűleg kevesebb szerepet kap a következő szezonban. A középpályás, aki már az első klubnál töltött szezonjában kapott játékpercek miatt is frusztrált volt, nyitott volt a váltásra, mostanra pedig az üzlet is lezárult.

Kessié végül minden sorozatot figyelembe véve 43 mérkőzésen lépett pályára a Barcelonában, amelyeken 3 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.