Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin tehetséget szerződtetett a Lille – HIVATALOS

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Lille OSC hozta Európába a fiatal argentin középpályást…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A Lille OSC a csütörtöki napon erősítette meg, hogy öt évre szóló szerződést kötött az argentin Gimnasia La Platától érkező tehetséges középpályással, Ignacio Miramónnal. Sajtóértesülések szerint a francia klub 7 millió euró körüli összeget fizetett a játékos szolgálataiért.

A 20 esztendős védekező középpláyás 2019 óta a Gimnasiánál nevelkedett, a felnőttek közt 2020-ban mutatkozott be. Miramón ugyanakkor állandó játéklehetőséget csak idén kapott, a 31 profi pályára lépéséből 27-et 2023-ban jegyzett. A tehetséges játékos a Liga Profesionalban 21, a Copa Sudamericanában öt találkozón szerepelt. Az argentin liga beválasztotta őt a nemrég befejeződött idei első kiírás álomcsapatába.

A tehetséges középpályásnak nagy jövőt jósolnak, mostantól pedig az öreg kontinensen folytatódhat tovább a fejlődése, ráadásul egy olyan csapatnál, amely a tehetségekből rendre ki tudja hozni a maximumot.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!