Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rekordösszegért igazolta le a Chelsea Moises Caicedót – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttese hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazolta Moises Caicedót.

(Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images for Premier League)

A Chelsea megerősítette hogy rekordösszegért, 133 millió euróért (115 millió fontért) szerződtette Moises Caicedót a Brighton & Hove Albion csapatától. Ezzel ő lett az angol bajnokság történetének legdrágábban igazolt játékosa. Az ecuadori középpályás nyolc évre szóló szerződést írt alá, amelyhez további egy év opció is jár. A Brighton az üzlet részeként részesülni fog a játékos későbbi eladásából is.

A Liverpool pénteken 110 millió fontos ajánlatot tett a Brightonnak Caicedóért, de a játékos elutasította azt, mivel mindig is a Chelsea-be akart igazolni. Ráadásul így több pénzt kapnak most a Sirályok, míg a bónuszok is sokkal könnyebben lesznek teljesíthetőek.

“Nem kellett kétszer gondolkodnom, amikor a Chelsea hívott, egyszerűen tudtam, hogy ehhez a klubhoz akarok szerződni. Egy álmom vált valóra azzal, hogy itt lehetek, és alig várom, hogy elkezdhessem a munkát a csapattal”

– nyilatkozta Caicedo a bejelentés után.

A Chelsea egész nyáron üldözte Caicedót, miután Mason Mount, Mateo Kovacic, N’Golo Kanté és Ruben Loftus-Cheek is távozott a klubtól. Ő lesz a tizedik szerződtetésük az átigazolási szezonban Christopher Nkunku, Nicolas Jackson és Robert Sanchez után, utóbbi szintén a Brightontól érkezett.

Caicedo 2021 februárjában igazolt a Brightonba mindössze 5 millió euróért. Nyáron egy fél szezonra kölcsönadták a belga Beerschotnak, de 2022 januárja óta már alap embernek számított az Amexben. Minden sorozatot figyelembe véve végül 53 mérkőzésen lépett pályára a Sirályok mezében, amelyeken 2 gólt és 3 gólpasszt is jegyzett.

A Chelsea vasárnap 1-1-es döntetlent ért el a Liverpool ellen a Premier League 2023-24-es idényének nyitányán. Caicedo nem szerepelt a Brighton első szezonbeli mérkőzésén, a Luton Town elleni szombati 4-1-es győzelem alkalmával , de most vasárnap a West Ham United otthonában debütálhat új klubjában.

Nincs rossz átigazolási szezonja a Brightonnak, mivel eddig több mint 204 millió euró folyt be a számlájukra átigazolásokból, és “csak” 74 millió eurót költöttek játékosra, ami azt jelenti, hogy eddig 130 millió eurós pluszban vannak.