Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: kiütéses vereséggel búcsúzott a DVSC!

Az Európa-konferencialiga selejtezőkörének harmadik fordulójában a Rapid Wien ellen végül sokkolóan ért véget a Debrecen európai kupaszereplése.

 

A Loki az ausztriai első, gól nélküli mérkőzés után bizakodva, közel 20.000 (!) néző előtt fogadta a Rapid együttesét. A debreceni lelkesedést sajnálatosan igen hamar lelombozta Dzsudzsák Balázs eladott labdájára lecsapó Matthias Seidl 15. percben szerzett találata.

A korai gól szó szerint sokkolta a Debrecent, amely látványosan nem találta a ritmust, helyzetekig is alig jutott el. Bár a találkozó forgatókönyvéhez a meccs ezen szakaszában hozzátartozik egy les miatt – jogosan – érvénytelenített hazai találat – Talán ez lehetett volna a fordulópont (…) Talán (…)

Az előnyét jól őrző Rapid kíméletlenül kihasználta már a vezető gólnál is a hazaiak hibáját, és a folytatásban sem tett másképp az osztrák csapat, ráadásul két gólos előnnyel vonulhatott szünetre, miután Oleksandr Romanchukról a saját kapujába került a labda.

A második félidő első perceiben próbálkozott még a Debrecen, ám a megnyíló hazai védelem ellen egy gyors ellentámadást Marco Grull zárt le góllal – eldöntve ezzel az érdemi kérdéseket.

A folytatásban a debrecenieknek bár próbálkoztak becsülettel, a szépítő találat sem jött össze, ráadásul szerencséje sem volt a Lokinak, amely újabb gólokat is kapott: előbb a végig agilisan futballozó, Guido Burgstaller, majd a csereként beálló Ante Bajic volt a gólszerző. Fájó kimondani, de a Loki végül kiütéses vereséget szenvedett a Rapid Wien együttesétől, egy olyan párharcban, amelynek első felvonása kimondottan jól alakult a DVSC szemszögéből – A másodikat pedig jobb elfelejteni (…)

 

Debreceni VSC – Rapid Wien 0-5 (0-2)Továbbjutott a Rapid, 5-0-ás összesítéssel!
Debrecen – Nagyerdei stadion, Vezette: A. Stavrev (észak-macedón)
Gólszerzők: Seidl (15.), O. Romanchuk (43. -öngól), Grull (52.), Burgstaller (72.), Bajic (90.)
Sárga lap: Domingues (54.), Lagator (67.) illetve Seidl (25.), Querfeld (30.), Auer (31.), Sattlberger (34.), Cvetkovic (46.)
Piros lap: –

DVSC: Megyeri – Kusnyír (Baranyai, 73.), Dreskovic, Romanchuk, Manrique – Loncar, Lagator – Szécsi (Domingues, 46.), Dzsudzsák (Mance, 86.), J. Oliveira (Kyziridis, 61.) – D. Babunski (Bárány, 73.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Rapid: Hedl – Schick, Querfeld (M. Hofmann, 75.), Cvetkovic (Solbauer, 82.), Auer (Moormann, 75.) – Kerschbaum, Oswald, Sattlberger – Grull (Bajic, 79.), Burgstaller (Mayulu, 79.), Seidl. Vezetőedző: Zoran Barisic