Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A belga bajnoktól erősített az Ajax – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az AFC Ajax szerződtette a belga bajnok argentin balhátvédjét…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

Az AFC Ajax megerősítette, hogy 2028-ig szóló szerződést kötött a belga bajnok Royal Antwerp együttesétől érkező argentin balhátvéddel, Gastón Ávilával.

A 21 esztendős szélsővédő a patinás Boca Juniors csapatában nevelkedett, melynek első csapatában mindössze 12 mérkőzésen játszott, menet közben 2021-ben a Rosário Centralban szerepelt kölcsönben, ahol 35 tétmeccsen jutott szóhoz. Ávila egy évvel ezelőtt szerződött a belga együtteshez, amely színeiben a kezdeti nehézséget követően a bajnokcsapat alapembere lett. Az argentin légiós a 2022-2023-as kiírásban 18 bajnokin és összesen 29 tétmérkőzésen lépett pályára a Royal alkalmazásában.

A holland és az argentin sajtó egybehangzó beszámolói értelmében az Ajax 12.5 millió eurót fizet a játékos szolgálataiért a belga klubnak.

Az Ajax előszeretettel foglalkoztat argentin védőket, hiszen emlékezhetünk rá, hogy az elmúlt években Lisandro Martínez és Nicolás Tagliafico egyaránt hasznos tagja volt az amszterdami alakulatnak.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!