Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Porto kulcsjátékosa is Szaúd-Arábiában folytatja a pályafutását! – Hivatalos

A portugál bajnokságban szereplő FC Porto együttese elveszítette egyik kulcsjátékosát, miután Otávio is úgy döntött, hogy Szaúd-Arábiában folytatja a pályafutását.

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

Újabb nagy fogást könyvelhet el Szaúd-Arábia, ugyanis sikerült ismét egy igen neves játékost elcsábítaniuk Európából. A legfrissebb érkező nem más, mint az FC Porto korábbi játékosa, Otávio, aki az Al-Nassr csapatához írt alá. A hírek szerint a szaúdi klub 60 millió eurót fizetett a 28 éves futballista játékjogáért a Portonak, Otávio pedig 3 évre, azaz 2026 nyaráig kötelezte el magát új csapatánál. A szélső távozása nagy érvágás a portugál együttes számára, hiszen Otávio egy másfél évre szóló kölcsönadást leszámítva már 2014 óta erősítette a Porto keretét.

Otávio minden sorozatot figyelembe véve összesen 283 mérkőzésen lépett pályára a Porto színeiben, amelyeken 31 gólt és 75 gólpasszt jegyzett. A csapattal összesen 9 trófeát nyert, amelyből kiemelkedik a 3 közösen elért bajnoki cím.

Otávio összességében az 5. neves nyári szerzemény az Al-Nassr csapatánál, ahova korábban Alex Telles, Marcelo Brozovic, Seko Fofana és Sadio Mané írt alá.