Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi elárulta, hogy miért cserélték le a vb-selejtezőn

A világbajnoki címvédő argentin válogatott 1-0-s győzelmet aratott Ecuador felett az első világbajnoki selejtezőjén…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az argentin válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi a mérkőzés hajrájában cserélt kért, melyet a meccs után a 36 éves játékos egyszerűen a fáradtsággal magyarázott:

“Végig jól éreztem magam a pályán, de kemény mérkőzés volt, sok fizikai párharccal, így a végére elfáradtam. Valószínűleg egyre többször fogok cserét kérni a hajrában.”

“A barátságos mérkőzéseken és a mai találkozón is megmutattuk, hogy nem kényelmesedtünk el. Tisztában kell lennünk azzal, hogy nagyon élveztük ezt az egészet, de amit tettünk, az már megtörtént. Előre kell nézni, minden meccsen a legjobbat kell nyújtanunk, hiszen hiába vagyunk világbajnokok, ha hátradőlünk, elhalad mellettünk a világ. Minden selejtezőn a 100 százalékot fogjuk nyújtani, csak így érhetünk el sikereket. Sok nehéz meccsünk lesz, de talpon kell maradnunk” – tette hozzá a hétszeres Aranylabdás a mérkőzésről, melyet egy látványos szabadrúgásgóllal döntött el.

A találkozó után az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni közvetlen a meccs után még nem tudta mi állt Messi kérésének hátterében: “Ő kérte a cserét, magamtól nem hoztam volna le. Ki fogjuk vizsgálni őt, hogy van-e bármi problémája, még friss az egész. Ennek fényében dőlhet el, hogy a következő mérkőzésen számíthatunk-e rá.”

“Hihetetlen mérkőzés volt, a végsőkig küzdött a csapat, ahogyan azt egy hazai selejtezőn kell. Büszke vagyok arra a teljesítményre és mentalitásra, amit nyújtottak a játékosok. Sok párharcot nyertünk, amelyeket pedig elvesztettünk, azokra jól tudtunk reagálni. Cuti Romero fantasztikus teljesítményt nyújtott a védelemben, Leo Messi pedig ismét igazolta klasszisát” – értékelte a kapitány csapata teljesítményét.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!