Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: Brazília az utolsó pillanatokban harcolta ki a győzelmet – videóval

Keddről szerdára virradóra bonyolították le a második forduló mérkőzéseit a 2026-os világbajnokság selejtezőjében a dél-amerikai kontinensen

(Photo by Mariana Bazo/Getty Images)

Az ötszörös világbajnok Brazília nehéz mérkőzésre kényszerült, de a hajrában 1-0-ra diadalmaskodott Peru otthonában. A Selecao hiába próbálkozott többet, képtelen volt fölénybe kerülni és kevés érdemi lehetőséget dolgozott ki a szívósan védekező hazaiakkal szemben. Az első húsz perc végén Raphinha szerzett érvénytelen gólt, félóra elteltével pedig Richarlison fejesgólját fújták vissza les miatt. A brazilok jelentős mezőnyfölénye ellenére Peru szívósan állta a sarat és őrizte a gól nélküli döntetlent az első félidő lefújása pillanatában. Neymarék a szünet után is folyamatos támadásokat vezettek, Peru kemény védekezése viszont jól láthatóan nem ízlett nekik. A brazilok hiába erőlködtek, Gallese kapujára alig ment lövés, miközben a hazaiak az ellentámadásokban bíztak. Húsz perccel a vége előtt Raphinha átlövésénél kellett nagyot védenie a perui portásnak. A hajrában a brazilok egyre elkeresedettebben támadtak, s úgy tűnt, hogy az “inkák” egy pontot otthon tudnak tartani, azonban a 90. percben Neymar szöglete után Marquinhos fejelt közelről a hálóba, mellyel Brazília mindhárom pontot elvitte Limából és továbbra is százszázalékos a vb-selejtezőkben.

Peru – Brazília 0-1 (0-0)
Gólszerző: ill. Marquinhos (90.)

 

A legutóbbi világbajnokságról egyaránt lemaradó Chile és Kolumbia gól nélküli döntetlent játszott egymással Santiago de Chilében. A La Roja nagy lelkesedéssel igyekezett otthon tartani a három pontot, ennek érdekében több ígéretes akciót vezetett és helyzeteket szép számmal dolgozott ki, a kapu előtt azonban nem voltak kellően pontosak. A legjobb chilei lehetőségek útját Vargas kapus állta, amikor pedig rajta már túljutott a labda, Echeverria közelről a kapufára pörgetett. Közvetlenül a szünet előtt Brereton elfutása után A. Sánchez hagyott ki ordító lehetőséget. A második félidőben sem változott a játék képe, inkább a chileiek próbálkoztak, de a küzdelem dominált. Húsz perccel a vége előtt cserélték le az egész mérkőzésen fájdalmakkal küzdő Vidalt. Nem sokkal ezt követően A. Sánchez kapu elé ívelt szabadrúgásából Maripán fejelt közelről a hálóba, a videóbíró azonban les miatt érvénytelenítette a találatot. Ennél közelebb pedig már nem kerültek egy győztes gólhoz, érvényes találat nem született. Az első fordulós vereség után Chile nem tudott érdemben javítani, Kolumbia számára pedig idegenben az egy pont sem rossz, miután megnyerte az első meccsét.

Chile – Kolumbia 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

 

A selejtezősorozat aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A dél-amerikai kvalifikációból az első hat helyezett automatikusan kijut a következő világbajnokságra, míg a hetedik helyen végző csapat pótselejtezőt fog játszani a részvételért.

A 2. forduló eredményei:

Bolívia – Argentína 0-3
Ecuador – Uruguay 1-2
Venezuela – Paraguay 1-0
Chile – Kolumbia 0-0
Peru – Brazília 0-1

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!