Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: kinevezték Paraguay új szövetségi kapitányát – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, a 2026-os világbajnokság dél-amerikai selejtezőinek rajtját követően Paraguay válogatottja menesztette szövetségi kapitányát, és már az utódját is kijelölték…

(Photo by Heuler Andrey/Getty Images)

A paraguayi labdarúgó-szövetség a várakozásoknak megfelelően a helyi Libertad csapatát sikeresen irányító Daniel Garnerót nevezte ki új szövetségi kapitányának Guillermo Barros Schelotto menesztését követően.

Az 54 éves argentin szakember aktív játékosként ezer szállal kötődött az Independientéhez, majd edzőként hazájában többek közt az Arsenal Sarandi, a Banfield és a San Martín San Juán csapatait vezette, míg egykori nevelőegyesületénél Jorge Burruchaga asszisztense volt 2006 és 2007 között. Garnero 2015 óta kisebb megszakításokkal csak Paraguayban dolgozott, hiszen a Sol de América és a Guaraní után két patinás asuncióni csapatot is irányított. 2018 januárja és 2020 októbere között az Olimpia Asunción mestere volt, 2021 év eleje óta pedig eddigi állomáshelyén a Libertadnál dolgozott – előbbivel öt, utóbbival hat hazai bajnoki címet nyert, idén pedig negyeddöntősök voltak a Libertadores-kupában.

Az Albirroja a kvalifikáció első két fordulójában csak egyetlen pontot szerzett a Peru elleni gól nélküli döntetlen jóvoltából, mivel a második meccsén kikapott 1-0-ra Venezuelától. A csapat mindkét meccsen rengeteg helyzetet puskázott el, de képtelen volt gólt szerezni.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!