Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter megújíthatja nélkülözhetetlen alapembere szerződését – sajtóhír

Olasz sajtóbeszámolók szerint az Inter hamarosan meghosszabbíthatja újdonsült csapatkapitánya szerződését…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A Football Italia forrásai szerint az Inter vezetősége nyitott arra, hogy meghosszabbítsa a csapat egyik legfontosabb játékosának tartott Lautaro Martínez 2026-ig érvényes szerződését.

A Racing Clubnál nevelkedő 26 éves argentin támadót a Nerazzurri 2018 nyarán szerződtette, a szertelen fiatal csatárból pedig mostanra a milánói gárda nélkülözhetetlen gólgyárosa vált. Martínez vezetőszerepe révén a mostani szezontól kezdve a csapatkapitányi karszalagot is megkapta. Az elmúlt években sorra boronálták őt össze az angol vagy a spanyol bajnokság élcsapataival, idén nyáron pedig szaúdi ajánlatokkal bombázták őt, azonban az argentin mindannyiszor hűséges maradt az Interhez.

“Én is kaptam egy mesés ajánlatot Szaúd-Arábiából, rengeteg pénzről szólt, de visszautasítottam. Továbbra is a legmagasabb szinten szeretnék futballozni, az Inter a második otthonom lett és csapatkapitány lehetek a következő szezontól, ennél több motivációra nincs szükségem. Szeretnék a lehető legjobban felkészülni a következő Copa Américára és a világbajnokságra, hogy minél jobban segíthessem a válogatottat, ehhez pedig Európában kell játszanom” – fogalmazott Martínez a közelmúltban.

A világbajnok csatár mostanáig 243 mérkőzésen 108 találatot szorgoskodott össze az Inter színeiben.