Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: folytatni fogják a hétvégén félbeszakadt rangadót – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, vasárnap a szurkolók viselkedése miatt félbeszakították az Ajax-Feyenoord holland bajnoki rangadót…

(Photo by Peter Lous/BSR AgencyGetty Images)

A holland bajnokságban (Eredivisie) rendezett Ajax–Feyenoord rangadót az 56. percben szakították félbe, miután a hazai szurkolók pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára.

A holland labdarúgó-szövetség végső döntése szerint szerda délután kettőkor folytatják a felek a rangadót, így az aznapi Ajax–Volendam meccset egyelőre ismeretlen időpontra halasztják el. A KNVB hivatalos nyilatkozata szerint fontos volt a meccset folytatni, amilyen hamar csak lehet, hogy a liga megőrizhesse az integritását. A mérkőzés folytatása zárt kapus lesz.

“Az alapelv az, hogy a versenynek a lehető legtisztességesebbnek kell lennie, ezért a mérkőzést lehetőleg a pályán kell eldönteni. A találkozónak a lehető leghamarabb folytatódnia kell” – jelent meg a közleményben.

Az Ajax kifogásolta az időpontválasztást, azonban a holland sajtó szerint a Feyenoord sürgette, hogy minél előbb fejezzék be a meccset, miután a szövetség ragaszkodott a találkozó folytatásához.