Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztankovics: “A Ferencváros egy nagy klub, gazdag történelemmel”

A Ferencváros 1-0-ra győzött a Kisvárda ellen a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 7. fordulójában…

 

A Ferencváros közelmúltban kinevezett vezetőedzője, Dejan Sztankovics elégedetten értékelt, miután csapata megnyerte az irányítása alatti első bajnoki mérkőzést:

“Maximálisan ilyen mérkőzésre számítottam, sok párharcra, egy erős ellenfélre, amelyik sokat fut. Talán úgy tűnhet, hogy az első játékrészben jobban támadtunk, de a második félidőben is sok mindenre kellett megoldást találni – a végén már két jobbhátvédünk volt a pályán, Abena és Wingo ráadásul először szerepelt egymás mellett. Ezek nem kifogások, tények. A lefújás után megköszöntem a fiúknak a teljesítményüket, elmondtam, hogy büszke vagyok rájuk, hiszen háromnaponta játszunk mérkőzéseket, ezek nehézzé teszik a rotálást is. Most 6-7 játékost nélkülöztünk, már Abena állapota is kérdéses. Az ilyen mérkőzések nagyon sok erőt, futást követelnek. Ez abszolút nem kifogás, ezzel kell megbirkóznunk” – kezdte értékelését a szerb szakember.

“A legelső meccset a Magyar Kupában játszottuk az én irányításommal, a vasárnapi volt az első bajnoki. Úgy gondolom, hogy a magyar foci magas szintet képvisel, a Kisvárda is erős ellenfél volt, amelyik nem adta fel. Nagyon is szeretem az ilyen focit, azért is jöttem ide. A Ferencváros egy nagy klub, gazdag történelemmel. Mi szeretünk sok góllal, akár 3-0-ra vagy 4-0-ra győzni, de néha be kell érnünk azzal, hogy maximálisan kontrolláljuk a mérkőzést. Az 1-0-s siker is ugyanúgy három pontot ér” – mondta el Sztankovics.

A Ferencváros a folytatásban szerda este 20 órától lejátssza a Kecskemét elleni, 1. fordulóból elhalasztott mérkőzést.