Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazília: újra munkába állhat a korábbi szövetségi kapitány! – képpel

Sajtóértesülések szerint a brazil bajnokságban szereplő Flamengo együttesénél állhat újra munkába a brazil válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Tite.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

 

A 62 esztendős szakember könnyen lehet, hogy rövidesen a Jorge Sampaolit azonnali hatállyal menesztő Flamengo vezetőedzője lesz.

Számos nemzetközi és brazil forrás egybehangzóan állítja, hogy a ‘selecao’ éléről hat év elteltével a katari világbajnokság után leköszönő Tite a legfőbb jelölt a Flamengo vezetőségénél.

Tite kinevezése egyáltalán nem lenne meglepetés, figyelembe véve, hogy edzői karrierje alatt, a klubfutballban szinte mindent megnyert már mind Brazíliában, mind a Dél-Amerikai kontinensen: kétszeres brazil bajnok (Corinthians – 2010/11 és 2014/15); Brazil Kupa-győztes (Gremio – 2000/01); Libertadores-kupa győztes (Corinthians – 2011/12); Copa Sudamericana-győzetes (Internacional – 2007/08); a Recopa Sudamericana (a térség “Európai Szuperkupája – a szerk.) győztese (Corinthians – 2012/13); továbbá a 2012/13-as idényben klubvilágbajnokságot is nyert a Corinthians együttesével.