Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kirúgott kapitány követheti Gagót – Sajtóhír

Fernando Gago távozása után új edzőt keres az argentin bajnokságban (Copa de la Liga Profesional) szereplő Racing Club…

(Photo by Marcelo Hernandez/Getty Images)

A TyC Sports információi szerint a paraguayi válogatott szövetségi kapitányi posztjáról a közelmúltban menesztett Guillermo Barros Schelotto lehet a Racing Club első számú jelöltje arra, hogy átvegye Fernando Gago helyét a csapat kispadján.

Boca Juniorst korábban játékosként és edzőként is sikerekhez vezető 50 éves argentin szakember 2021 októbere óta irányította a paraguayi válogatottat. Barros Schellotto vezetésével 17 meccsből kilencet vesztettek el négy-négy győzelem és döntetlen mellett, nem tudtak kvalifikálni az előző világbajnokságra és az újonnan indult vb-selejtezősorozatot is gyengén kezdték.

Az Albirroja a kvalifikáció első két fordulójában csak egyetlen pontot szerzett a Peru elleni gól nélküli döntetlen jóvoltából, mivel a második meccsén kikapott 1-0-ra Venezuelától. A csapat mindkét meccsen rengeteg helyzetet puskázott el, de képtelen volt gólt szerezni.

A Racing az első hat fordulót három-három győzelemmel és vereséggel abszolválta, majd hazai pályán az ősi rivális Independiente ellen vesztette el veretlenségét, amely súlyát Gago maximálisan átérezte és lemondott posztjáról.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!