Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fiorentina: “Egy pontot érdemeltünk, többet nem!”

A Ferencváros 2-2-es döntetlent ért el a Fiorentina otthonában az Európa-konferencialiga csoportkörének második fordulójában…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A Fiorentina vezetőedzője, Vincenzo Italiano meccs utáni értékelésében elismerte a Ferencváros érdemeit:

“Egy pontot érdemeltünk, többet nem. A Ferencváros megérdemelten vezetett, kifejezetten jól futballozott, az utolsó fél órában azonban a mi akaratunk érvényesült, sőt, talán meg is nyerhettük volna a találkozót. A cserék ezen a napon jól szálltak be, gyakorlatilag nekik köszönhetjük az egyenlítést.”

A tréner arra is kitért, hogy lassú volt a játékuk, nem tudták kihasználni a széleken lévő gyors labdarúgóikat, ellentétben a Ferencvárossal. Voltak olyan játékosaik, akik kevés lehetőséget kaptak eddig, ám most jól futballoztak. Olasz újságírók arra is rákérdeztek, mi a véleménye a sok gyenge teljesítményről, erre Vincenzo Italiano úgy reagált, mindezt ő is látta, valóban volt, aki gyengébb napot fogott ki, de nem gondolja úgy, hogy bárki is eljátszotta volna az esélyét nála.

“A hétvégén a Napoli otthonába látogatunk, jó lett volna pihentetni néhány kulcsjátékost, ám a mérkőzés nem tette lehetővé” – tette hozzá.

Két forduló után a Ferencváros négy, a Fiorentina két ponttal áll a csoportban.