Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt, Suárez mikor csatlakozhat Messiékhez – sajtóhír

Dél-amerikai sajtóinformációk szerint a veterán uruguayi támadó a naptári esztendő végén elhagyja jelenlegi állomáshelyét…

(Photo by Pedro H. Tesch/Getty Images)

Egybehangzó nemzetközi sajtóinformációk szerint a veterán Luis Suárez az aktuális naptári esztendő végeztével elhagyja a brazil Grémio csapatát, hogy együtt játszhasson Lionel Messivel az MLS-ben szereplő Inter Miami soraiban.

Mint ismeretes, Suárezt 2024 év végéig köti szerződés a brazil csapathoz, a megállapodása pedig 70 millió eurós kivásárlási árat tartalmaz, melyet az MLS-csapat nem szeretett volna kifizetni. Suárez a közelmúltban térdfájdalmaira hivatkozva szeretett volna visszavonulni, klubja azonban csak akkor engedélyezte volna, ha aláírja náluk, hogy nem szerződik más csapathoz, így maradt a brazil csapatnál.

A 36 éves támadó a 2023-as Gaúcho-bajnokságban 12 mérkőzésen hét góllal segítette állami bajnoki címhez csapatát, míg a jelenleg is zajló országos bajnoki kiírásban 21 mérkőzés alatt nyolc gólt és hat gólpasszt jegyzett.

“Luis Suárez az év végén távozik, nem marad velünk tovább Hiányozni fog, hiszen egy pótolhatatlan játékos. Hatalmas kiváltság volt, hogy együtt dolgozhattam vele” – tette hozzá a Grémio edzője, Renato Gaúcho.

Suárez a 2006 és 2022 között zajló európai karrierje során a Groningen, az AFC Ajax, a Liverpool, a Barcelona és az Atlético Madrid csapataiban szerepelt, tavaly ősszel tért vissza a dél-amerikai kontinensre nevelőcsapatához, az uruguayi Nacionalhoz. A veterán 16 meccsen nyolc gólt szerzett a montevideóiaknál, miközben bajnoki címhez segítette csapatát, így a kilencedik elsőségét szerezte karrierje során a negyedik különböző csapatával.