Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: az újdonsült csapatkapitány korai góljával győzött az argentin válogatott – videóval

Csütörtökről péntekre virradóra újabb forduló mérkőzéseit bonyolították le a 2026-os világbajnokság selejtezőjében a dél-amerikai kontinensen

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

A világbajnoki címvédő Argentína esélyeshez métóan 1-0-s győzelmet aratott az egyelőre gólképtelen Paraguay ellen, így a harmadik meccsét is megnyerte a kvalifikációs sorozatban. A “gauchók” nagyszerűen kezdték a mérkőzést és már a harmadik percben megszerezték a vezetést, amikor De Paul szögletét követően az alkalmi csapatkapitány, Nicolás Otamendi az ötös előteréből szerzett látványos kapásgólt. A vezetés megszerzése után az argentinok magabiztosan és felszabadultan játszottak, sok passzos játékuk jóvoltából gyakran kerültek helyzetbe, de újabb gólt nem tudtak szerezni. Különösen La. Martínez és N. González volt elemében a csatársorban, mindketten többször próbára tették Carlos kapus képességeit. Nem sokkal szünet előtt De Paul a kapufát találta el. A paraguayi válogatott ritkán tudott kijönni a szorításból, kevésszer lépte át az ellenfél térfelét. A második félidőben sem változott a játék képe, az argentinok tovább támadtak, azonban néhány perc elteltével Sosa kiugrásánál E. Martínez védett bravúrral. Az 53. percben az elmúlt hetekben több mérkőzést kihagyó Messi J. Álvarez helyett jelentkezett játékra. A mérkőzés egyre inkább küzdelmes jelleget öltött, a játékosok sokat faragták egymást a mezőnyben. Negyedórával a vége előtt Messi a kapufára ívelt egy szögletet. Továbbra is az argentinok vezettek több támadást, immár Messi vezérletével, a kisebb lehetőségek azonban kihasználatlanul maradtak, így nem tudtak egy második góllal megnyutató előnyre szert tenni, a meccs mindvégig szoros volt, de az argentinok egygólos sikere nem forgott veszélyben. Lionel Scaloni csapata így háromból három győzelemmel, immár egyedüli százszázalékos csapatként vezeti a kvalifikációs sorozatot.

Argentína – Paraguay 1-0 (1-0)
Gólszerző: Otamendi (3.), ill.

 

Az aktuális forduló legnagyobb rangadóján Kolumbia és Uruguay küzdelmes mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott egymással Barranquillában. A hazaiak léptek fel kezdeményezőbben, de kísérleteik sokáig nem jelentettek veszélyt Mele kapujára, miközben Uruguay inkább gyors ellentámadásokat vezetett. A 35. percben aztán megtört a jég, Arias bejátszását követően James Rodríguez gyönyörű góllal jutatta előnyhöz az övéit. A bekapott gól után Uruguay igyekezett jobban, de az első félidőben már nem érkezett válasz. A szünet után viszont a frissen becserélt Mathias Olivera szöglet utáni fejesével egyenlíteni tudtak. A kolumbiaiak azonban nem sokat tétováztk, ismét rákapcsolva az 52. percben visszaszerezték az előnyt, miután Mateus Uribe egy lecsorgó labdát lőtt a hálóba. Marcelo Bielsa válogatottja ugyanigyekezett az egyenlítésért, de a kolumbiaiak szívósan védekeztek, miközben kontrákból többször el is dönthették volna a meccset, a legnagyobb lehetőségek közt azonban J. Rodríguez és Arias egyaránt a kapufát találta el. A hajrában a kifutó C. Vargas kapus elütötte M. Araujót, így a kiállítás sorsára jutott, Uruguay pedig nem tizenegyest végezhetett el, melyet Darwin Núnez magabiztosan lőtt Montero hálójába. Uruguay így alárendeltebb szerepet játszva, egy pontot el tudott vinni Kolumbiából, így négy ponttal negyedik a selejtezősorozatban, ellenfele pedig veretlenül, öt ponttal helyezkedik el előtte a harmadik helyen.

Kolumbia – Uruguay 2-2 (1-0)
Gólszerzők: J. Rodríguez (35.), Uribe (52.), ill. Olivera (47.), Núnez (90+1.)
Kiállítva: C. Vargas (87.), ill.

 

A selejtezősorozat aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A dél-amerikai kvalifikációból az első hat helyezett automatikusan kijut a következő világbajnokságra, míg a hetedik helyen végző csapat pótselejtezőt fog játszani a részvételért.

A 3. forduló eredményei:

Kolumbia – Uruguay 2-2
Argentína – Paraguay 1-0
Bolívia – Ecuador 1-2
Chile – Peru 2-0
Brazília – Venezuela 1-1

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!