Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lionel Messi történelmet írt a duplájával

Az argentin válogatott 2-0-s győzelmet aratott Peru ellen a legutóbbi világbajnoki selejtezőjén, ezzel négyből négy győzelemmel vezeti a dél-amerikai kvalifikációt…

(Photo by Leonardo Fernandez/Getty Images)

Miután Lionel Messi szerezte az argentin válogatott mindkét gólját Peru ellen, a 36 éves klasszis lett a dél-amerikai világbajnoki selejtezők történetének legeredményesebb játékosa 31 góljával.

A rangsort ezt megelőzően Messi és Luis Suárez (Uruguay) együtt vezették 29-29 találattál, azonban a Grémio csatára jelenleg nem tagja hazája válogatottja keretének, így nem tudta tovább gyarapítani góljai számát.

“Ez a csapat egészen hihetetlen. Minden alkalommal amikor játszunk, nagyon közel állunk ahhoz, hogy a történelem legjobb válogatottjaként tegyünk említést róla. Úgy gondolom, hogy sokat fejlődtünk csapatként és emberileg is a világbajnokság megnyerése óta. A nagy siker tudata magabiztosságot adott számunkra, nagyon lazák, egységesek és határozottak vagyunk. Bízom benne, hogy továbbra is meccsről meccsre egyre jobban tudunk játszani, mert kemény mérkőzések állnak előttünk” – fogalmazott Lionel Messi Peru legyőzését követően.

Az argentin válogatott négyből négy győzelemmel kezdte a vb-selejtezőket, a novemberi folytatásban Uruguay ellen hazai pályán, Brazília ellen idegenben léphet pályára.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!