Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: Lionel Messi duplájával maradt hibátlan a címvédő argentin válogatott – videóval

Keddről szerdára virradóra már a negyedik forduló mérkőzéseit játszották le a 2026-os világbajnokság dél-amerikai selejtező zónájában…

(Photo by Leonardo Fernandez/Getty Images)

A 2022-es világbajnokságot megnyerő Argentína a negyedik mérkőzését is megnyerte az új vb-selejtezősorozatban, miután 2-0-ra diadalmaskodott az előző tornáról pótselejtezőn lemaradó Peru vendégeként. Az argentinok aktívabban kezdték a mérkőzést, Messi vezényletével egymás után alakították ki a lehetőségeket. A kezdőcsapatba visszatérő klasszis lapos távoli lövése csak centikkel kerülte el Gallese kapuját. A kezdeti vendég fölény után az első negedóra végeztével Peru is többet veszélyeztetett, a veterán Guerrero több ígéretes kísérletet is tett a gólszerzésre. Az első félóra végén az argentinok egy villámgyors ellentámadás végén szerezték meg a vezetést, mely során N. González bejátszásából Lionel Messi a tizenegyespont magasságából lőtt kapásból a hálóba. Néhány perccel később az argentinok cserére kényszerültek, a Molinát helyettesítő Montiel is megsérült, Martínez Quarta váltotta a jobbhátvéd posztján. A “gauchók” a szünet előtt tovább tudták növelni előnyüket, E. Fernández futott el a bal oldalon, bejátszását J. Álvarez elengedte, majd a kapu előtt érkező Lionel Messi volt újból eredményes. Nem sokkal később J. Álvarez ziccerénél a perui kapus állta a sarat. Ezzel a félidőben két góllal vezettek az argentinok. A szünetben a peruiak négy cserét hajtottak végre, de továbbra is az előnyben játszó argentinok voltak aktívabbak. Bő tíz perc elteltével Messi újabb gólt szerezhetett volna, azonban közvetlen közelről szerzett találatát lesállás előzte meg, így érvénytelenítették a gólt. Peru elkeseredett rohamokat vezetett a felzárkózás érdekében, melyek nem jártak sikerrel, miközben az argentinok kedvükre kontrázhattak és az ellentámadásokból rendre veszélyt tudtak teremteni, ám Lionel Scaloni csapata végül nem szerzett újabb gólt, így be kellett érnie a kétgólos különbséggel. Az argentinok továbbra is hibátlanul vezetik a kvalifikációt, Peru pedig egyetlen ponttal, rúgott gól nélküli szerénykedik az utolsó előtti helyen.

Peru – Argentína 0-2 (0-2)
Gólszerzők:ill. Messi (32., 42.)

 

Egy másik szerda hajnali selejtezőmérkőzésen Ecuador és Kolumbia meccsén mindkét csapatnak lett volna esélye a győzelemre, azonban a meccs gól nélküli döntetlenre végződött. Az első játékrészben a vendégek voltak valamivel aktívabbak és a vezetéshez is közel jártak, azonban Luis Díaz félidő végi gólját les miatt érvénytelenítették. A szünet után Ecuador veszélyezetett többet, azonban a lehetőségek rendre kimaradtak. Egy óra elteltével Kolumbia tizenegyeshez jutott, melyet viszont Díaz elpuskázott. Két perccel később a vendégek újból betalálhattak volna, Cuesta gólját azonban les miatt nem adták meg. A mérkőzés hajrájában Ecuadornak több lehetősége is volt a három pont otthon tartására, a több próbálkozás ellenére azonban nem jártak sikerrel, képtelenek voltak betalálni, így a csapatok megosztoztak a pontokon. Kolumbia így megőrizte veretlenségét és pontelőnyét Ecuador előtt a kvalifikációs zóna ötödik helyén.

Ecuador – Kolumbia 0-0 (0-0)
Gólszerzők: ill.

 

A selejtezősorozat aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A dél-amerikai kvalifikációból az első hat helyezett automatikusan kijut a következő világbajnokságra, míg a hetedik helyen végző csapat pótselejtezőt fog játszani a részvételért.

A 4. forduló eredményei:

Venezuela – Chile 3-0
Paraguay – Bolívia 1-0
Ecuador – Kolumbia 0-0
Uruguay – Brazília 2-0
Peru – Argentína 0-2

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!