Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bielsa: “Uruguay sajátosságait figyelembe véve építkezünk…”

Az uruguayi válogatott 2-0-s győzelmet aratott Brazília ellen a legutóbbi vb-selejtezőjén, ezzel 2001 után győzte le ismét a Selecaót…

(Photo by Ernesto Ryan/Getty Images)

Az uruguayi válogatott élére a közelmúltban kinevezett Marcelo Bielsa elégedetten értékelt a sikert követően és felhívta a figyelmet az építkezésének módszereire:

“A védekezésünk jól működött. Nem könnyű elkerülni a veszélyes helyzeteket a támadókkal szemben, amilyenek a brazil válogatottnál vannak. Nehéz dolgunk volt, főleg az első félidőben, amikor sokat birtokolták a labdát és nagy nyomást helyeztek ránk, de utána feljavultunk. Van amiben még fejlődnünk kell, például hogyan tudjuk gyorsabban elvenni a labdát az ellenféltől.”

“Uruguay-nak megvan az a modellje, sajátossága, ahogyan futballozik. Ez nagyon fontos, melyet nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert ezt a stílust nemzedékről nemzedékre adják tovább. Ezt megtartva próbálom a játékosok képességeihez igazítani. Egy ilyen gazdag múlttal rendelkező országban az a legrosszabb, amit tehetsz, ha nem merítesz a múltból” – tette hozzá az argentin stratéga.

Az uruguayi válogatott négy forduló után hét ponttal a második helyet foglalja el a dél-amerikai vb-kvalifikációs tabellán.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!