Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a diagnózis, Neymar súlyos sérülést szenvedett

A brazil válogatott legutóbbi vb-selejtezőjén sérülés miatt lecserélt Neymar állapotával kapcsolatban beigazolódtak a félelmek…

(Photo by Ernesto Ryan/Getty Images)

A szaúdi Al-Hilal közlése értelmében az Uruguay elleni vb-selejtezőn a brazil válogatottban megsérülő Neymar térdében elülső keresztszalag-szakadást (ACL), valamint meniszkuszszakadást diagnosztizáltak, mely következtében műtétre szorul.

A 31 éves támadó Nicolás de la Cruzzal ütközött, majd fájdalmas arccal kapott a térdéhez, nem tudta folytatni a játékot és zokogva hagyta el a játékteret, így sejthető volt, hogy súlyos sérülést szenvedett. A szerda esti órákban megerősítették a pontos diagnózist. A szaúdi klub a műtét időpontját, valamint a rehabilitáció idejét egyelőre nem közölte, de a sérülés jellegét ismerve kijelenthető, hogy a brazil klasszis idénye véget ért.

A brazil lapok szerint 8-10 hónapos kihagyás várhat a klasszisra, így nem csak az aktuálisan futó idényben nem léphet többet pályára, hanem a jövő nyári Copa Américán való szereplése is kétségessé vált.

A nyáron a PSG-től a szaúdiakhoz szerződő Neymar mindössze öt meccsen tudott játszani az Al-Hilalban, mielőtt bekövetkezett a súlyos sérülése.