Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kétéves eltiltást kapott a világbajnok labdarúgó – HIVATALOS

A felmerült híresztelések után az érintett játékos klubja hivatalosan is megerősítette a labdarúgó eltiltását…

(Photo by Alessio Morgese/NurPhoto via Getty Images)

Az olasz élvonalbeli Monza a péntek esti órákban erősítette meg, hogy a csapat közelmúltban igazolt játékosa, Alejandro “Papu” Gómez egy korábbi pozitív doppingtesztje miatt kétéves eltiltást kapott.

A 35 éves argentin karmester még tavaly novemberben a Sevilla játékosaként adta a kérdéses mintát egy edzés utáni ellenőrzésen, melyben a tiltott terbutalin nevű szert mutatták ki. Gómez azzal védekezett, hogy rosszulléte miatt az egyik gyermeke légúti megbetegedésre szedett gyógyszeréből vett be.

A rutinos labdarúgó elmúlt két és fél szezon alatt 90 tétmérkőzésen tíz gólt és hat gólpasszt regisztrált az andalúziai gárda színeiben. A 2022-2023-as szezonban azonban csupán egyetlen találatra futotta erejéből. Az argentin szélső azt megelőzően hosszú éveken át Olaszországban futballozott, a Catania (2010-2013) és az Atalanta (2014-2021) színeiben egyaránt a Serie A meghatározó játékosai között tartották számon.

Gómez nyáron bontott szerződést a Sevillával, majd a múlt hónapban visszatért Olaszországba és a Monza szolgálatába szegődött, melynél két meccsen pályára is lépett.

Az ítélet egyelőre elsőfokú, fellebbezés várható. Amennyiben érvényben marad Gómez kétéves eltiltása, a 35 éves labdarúgó várhatóan befejezi a pályafutását.