Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói gólpasszaival győzött és bejutott a rájátszásba a Sporting Kansas City – videóval

Az MLS alapszakaszának vasárnap hajnali zárónapján a Sporting Kansas City a Minnesota United ellen harcolt a rájátszásba kerülésért…

(Photo by Jeremy Olson/ISI Photos/Getty Images)

A Sporting Kansas City megragadta az utolsó szalmaszálat, és a Minnesota United elleni 3-1-es hazai győzelemmel bejutott az MLS rájátszásába. Mindkét csapat aktívan kezdte a mérkőzést, és már a találkozó elején mindkét oldalt láthattunk helyzeteket, de a kapusok hibátlanul látták el a feladatukat. Az első játékrész második felében a házigazda egyre inkább átvette a kezdeményezést, több ígéretes helyzetet alakított ki. A Sporting az első félóra végéhez közeledve meg is szerezte a vezetést, amikor Johnny Russell a jobb szélről tört befelé, majd a tizenhatoson belülre érve ballal gyönyörűen kilőtte a hosszú sarkot – a találatnál Sallói Dániel jegyezte az előkészítést, ő dobta ki oldalra a játékszert a skót csapatkapitánynak. Három perccel később a KC újból eredményes volt, Sallói húzta meg a bal oldalon, a kapu elé intézett bejátszását pedig Remi Walter sodorta közelről a hálóba. A kétgólos hátrányba kerülést követően a vendégek többet próbálkoztak, de képtelenek voltak faragni a lemaradásukat. A második félidőben is a United támadott, a Sporting azonban védekezésre kényszerülve is hibátlanul teljesített. Ahogy fogyott az idő, úgy vált egyre reménytelenebbé a Minnesota a helyzete, ráadásul az utolsó negyedórán belülre érve képtelenek voltak felszabadítani a saját kapujuk előterében, Johnny Russell pedig a labdaszerzést követően a második gólját is megszerezte, 3-0-ra növelve csapata vezetését. Néhány perccel később E. Reynoso kapu elé ívelt szabadrúgásából Michael Boxall fejjel volt eredményes, ezzel a United visszaállította a kétgólos különbséget, de ennél közelebb már képtelen volt zárkózni. Győzelmével a KC bejutott a rájátszásba, miután az utolsó négy meccsből hármat megnyert, a Minnesota viszont lemaradt a playoff-ról.

A wild card-körben Sallóiék ellenfele a kilencedik helyezett San Jose Earthquakes lesz, továbbjutás esetén pedig az első körben az alapszakasz-győztes St. Louis City SC-vel találkozhatnak után.

Sporting Kansas City – Minnesota United 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Russell (28., 78.), Walter (31.), ill. Boxall (82.)

 

A Gazdag Dániellel felálló Philadelphia Union 2-1-es vereséget szenvedett a New England Revolutiontől, így a negyedik helyen zárt a keleti konferenciában, a rájátszás első körében pedig éppen a bostoniakkal vívhat majd két győzelemig tartó párharcot.

Az alapszakasz végeredménye

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore