Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Közleményt adott ki a doppingolás miatt eltiltott világbajnok labdarúgó

Ahogyan arról korábban beszámolunk, a Sevillától a Monzához távozó argentin szélső kétéves eltiltást kapott egy tavaly novemberi pozitív doppingteszt miatt…

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Az argentinok világbajnok játékosa, Alejandro “Papu” Gómez múlt pénteken korábbi pozitív doppingtesztje miatt kétéves eltiltást kapott, mellyel kapcsolatban hivatalos közleményt adott ki a közösségi oldalán:

“Nem csak szigorúan tiszteletben tartottam az összes szabályt, hanem a tiszta sport és sportmagatartás erős védelmezőjeként is kiálltam, kategorikusan elítélve a dopping minden formáját. Soha nem támaszkodtam tiltott gyakorlatra, és nem is szándékozom. Fontos pontosítani, hogy a terbutalin a profi sportolók számára engedélyezett, és semmilyen módon nem javítja a labdarúgó teljesítményét.”

A 35 éves argentin karmester még tavaly novemberben a Sevilla játékosaként adta a kérdéses mintát egy edzés utáni ellenőrzésen, melyben a tiltott terbutalin nevű szert mutatták ki. Gómez azzal védekezett, hogy rosszulléte miatt az egyik gyermeke légúti megbetegedésre szedett gyógyszeréből vett be.

Papu Gómez arra is kitért, vizsgálatra kérte az ügyvédeit, szerinte ugyanis nem a normák szerint kezelték a fegyelmi ügyet.

Gómez nyáron bontott szerződést a Sevillával, majd a múlt hónapban visszatért Olaszországba és a Monza szolgálatába szegődött, melynél két meccsen pályára is lépett.

“Nem akarok így visszavonulni, nem akarom, hogy így érjen véget a karrierem, nem hiszem, hogy ezt érdemeltem volna” – utalt arra Gómez, hogy amennyiben érvényben marad a kétéves eltiltása, valószínűleg kénytelen lesz befejezni a pályafutását.