Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női U19-es Eb-selejtező: kemény csoportban a magyar válogatott

A magyar U19-es válogatott a Nemzetek Ligája-rendszerű Európa-bajnoki selejtező sorozat A divíziójában küzd a továbbjutásért…

A magyar női U19-es válogatott az Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában a házigazda francia válogatott mellett Olaszország és Észak-Írország ellen küzd a továbbjutásért. A négyes első három tagja tavasszal is az A divízióban szerepel majd, míg az utolsó helyezett kiesik a “B” jelű ligába.

Szarvas Alexandra szövetségi edző az elmúlt hónapokban több edzőtábort is tartott a keret tagjainak, októberben pedig két nemzetközi felkészülési meccset is játszott az együttes Skóciában, ezek közül a másodikat sikerült megnyerni a házigazdák ellen.

A magyar válogatott szerdán az olaszok ellen kezdi a selejtező, majd szombaton a házigazdával, jövő kedden pedig az északírekkel mérkőzik meg. Az első két meccset a Toulouse melletti Colomiersben, az utolsót Montauban városában rendezik.

A keret tagjai vasárnap találkoztak egymással, Szarvas Alexandra aznap délután edzést is tartott az együttesnek, majd hétfőn hajnalban elutazott a válogatott Toulousba, ahol délután, majd szerda délelőtt egy-egy újabb edzésen vettek részt a játékosok.

A magyar U19-es női válogatott kerete:

Kapusok: Ascher Dóra (Soroksár SC), Schvirján Dóra (Astra HFC-Üllő), Kispetik Alexandra (Puskás Akadémia FC)
Hátvédek: Németh Adél (Haladás Viktória), Helmeczi Petra (Puskás Akadémia FC), Harmat Sára (Puskás Akadémia FC), Vas Hajna (MTK Budapest), Kovács Aida (Puskás Akadémia FC), Tuza Petra (Puskás Akadémia FC)
Középpályások: Kern Fanni (ETO FC Győr), Sinka Napsugár (Puskás Akadémia FC), László Henrietta (MTK Budapest), Koszó Sydney (St. Mihály), Vincze Borbála (Ferencvárosi TC), Molnár Adelina (Soroksár SC), Kayla Ginger (Brighton and Hove Albion)
Támadók: Tóth Zsóka (Puskás Akadémia FC), Petrovics Petra (ETO FC Győr), Murár Viktória (MTK Budapest), Szarvas Sára (Puskás Akadémia FC), Benke Annamária (Mislata CF, Spanyolország)