Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a bolgárok tüntetést szerveznek a magyar válogatott elleni meccsre

A magyar válogatott következő Európa-bajnoki selejtezős ellenfelénél, Bulgáriánál komoly gondokkal küzdenek…

(Photo by Robert Szaniszlo/NurPhoto via Getty Images)

A Nemzeti Sport bolgár forrásokra hivatkozva írt róla, hogy a bolgár válogatott szurkolói nagyszabású tüntetést szerveznek a következő, magyar válogatott elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőjükre.

A hírek szerint szófiai Vaszil Levszki Stadionban sorra kerülő találkozón a bolgár futballszurkolók a Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFS) a – kisebb megszakításokkal – 18 éve hatalmon levő elnökének, Boriszlav Mihajlovnak,valamint a teljes vezérkarnak a távozását tervezik követelni stílszerű módon a mérkőzés 18. percében.

A tiltakozást összefogó Facebook-oldalt kevesebb mint egy nap alatt több mint ötezren követték be, s a szervezők már azt is közzétették, hogy egyes ultracsoportok mely szektorokban foglalnának helyet a mérkőzésen.

Az elmúlt hétvégén a BFS fegyelmi bizottsága tíz klubot is megbüntetett  a szurkolóknak a szövetség vezetőségének lemondását követelő rigmusai, illetve az erre felszólító molinók miatt.

A bolgár válogatott nyeretlenül, mindössze két szerzett ponttal sereghajtó az Eb-selejtezőcsoportban, a minap Mladen Krsztajics szövetségi kapitányt is menesztették.