Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

K-League: megvédte a címét az Ulszan Hyundai

A dél-koreai bajnokságban (K-League) szereplő Ulszan Hyundai a vasárnapi sikerével bebiztosította az újabb bajnoki címét…

(Photo by Hiroki Watanabe/Getty Images)

A címvédő Ulszan Hyundai vasárnap 2-0-s győzelmet aratott a Degu ellen a felsőházi rájátszás második fordulójában, mellyel a listavezető három fordulóval a vége előtt tíz pontra növelte előnyét a második helyezett Pohang előtt, vagyis matematikailag is biztossá vált a csapat bajnoki címe.

A friss bajnokcsapat magyar légiósa, Ádám Martin 85 percet töltött a pályán a vasárnapi meccsen, csak a hajrában cserélték le. A magyar válogatott támadója az idény eddig eltelt szakaszában 27 mérkőzésen öt-öt gólt és gólpasszt jegyzett, miközben gyakran elvesztette kezdőhelyét és az előző évad második felébben megszokott vezetőszerepénél kevésbé tudott meghatározó játékos lenni. Ádám a bő egy évvel ezelőtti klubváltása után immár kétszeres bajnoknak mondhatja magát a távol-keleti csapatával.

Az Ulszan története negyedik dél-koreai bajnoki címét ünnepelte, ugyanis a tavalyi siker előtt 1996-ban és 2005-ben végzett az élen tíz második helyezés mellett.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore