Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tuchel: “Nincs mentség erre a kiesésre”

A Bayern München hatalmas meglepetésre kiesett a Német Kupában a legjobb 16 közé jutásért, miután elvesztette a harmadosztályú Saarbrücken elleni mérkőzést…

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A Bayern München vezetőedzője, Thomas Tuchel maga sem értette csapata váratlan kiesését, de a tréner keresett kifogásokat a kudarcra:

“Erre a kudarcra nincs magyarázat. Nem vettük félvállról az ellenfelet, nagy erőket mozgósítva küzdöttünk, de az utolsó percben le kellett nyelnünk a keserű pirulát. Nehezen tudtunk alkalmazkodni a hazaiak agresszív játékához, s volt néhány játékos, aki nem vette fel a mérkőzés ritmusát.”

A csapat rutinos játékosa, Thomas Müller ugyancsak csalódottan értékelt: “Kilencven perc alatt számos olyan szituáció volt, ahol rossz döntéseket hoztunk. Gratulálnom kell a Saarbrückennek, amely a szerencsével sem állt hadilábon, de mi sem játszottunk elég okosan. Az egész második félidőt végigtámadtuk, az ellenfél fölé nőttünk, de úgy tűnik, hogy ennek így kellett történnie. Ha egy harmadosztályú Saarbrücken kiejti a kupából a Bayernt, akkor rengeteg mindent rosszul csináltunk. Persze lehet fanyalogni a hazaiak harapós játéka, vagy a pálya állapota miatt, de a futball már csak ilyen. A hajrában kapott gól egyszerűen övön aluli csapás volt számunkra.”