Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Örökrangsor: Pelé minden idők legjobb vb-játékosa

A FourFourTwo magazin összeállította a világbajnokságok történetének legjobb játékosainak listáját…

(Photo by 4Imagens/Getty Images)

Nem meglepetésre a FourFourTwo magazin listáján a sportág történetének egyetlen háromszoros világbajnoka Pelé végzett az élen, aki 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is vb-címet nyert a brazil válogatottal.

A tavaly év végén elhunyt legenda mögött a második helyen a múlt év végi katari vb-n a nemzeti válogatottat aranyéremig vezető Lionel Messi végzett, míg a harmadik helyre a 2020-ban elhunyt 1986-os világbajnok legendát, Diego Maradonát rangsorolták.

A 33 labdarúgót rangsoroló magazin lajstromában az első tízbe került még a brazil Ronaldo, a francia Zinédine Zidane, a német Franz Beckenbauer, a francia Kylian Mbappé, a portugál Eusébio, a német Miroslav Klose és a brazil Garrincha.

Egyetlen magyarként Puskás Ferencet a 25. helyre helyezték, ugyanakkor az értékelésben kiemelték, hogy az ötvenes évek Aranycsapatának, az 1954-es berni vb-döntőben a németekkel szemben alulmaradt “Magical Magyars kapitánya talán a legkiválóbb olyan futballista, aki soha nem nyert világbajnokságot”. A magazin továbbá Puskást a magyarok “valaha élt legjobb játékosa volt”.