Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi: “Egy pillanatig sem jutott eszembe, hogy veszíthetünk”

A nyolcadik Aranylabdáját a múlt héten megnyerő Lionel Messi egy interjúban felelevenítette a tavalyi vb-döntő legfontosabb pillanatait…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

A világbajnoki címet nyerő argentin válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi élete legkülönlegesebb meccsének tartja a Franciaország elleni vb-döntőt:

“Életem egyik legkülönlegesebb mérkőzése volt, figyelembe véve a tétjét bizonyára a legfontosabb. 80 percen át fantasztikusan játszottunk és uraltuk a mérkőzést, majd kiegyenlítettek és őrült adok-kapok vette kezdetét, de megérdemeltük a győzelmet. Igazából egy pillanatig sem jutott eszembe, hogy veszíthetünk, végig meg voltam győződve arról, hogy világbajnokok leszünk, bármi történjék is.”

“Amikor megszereztük a harmadik gólt, azt hittem, hogy eldőlt, de a franciák kiegyenlítettek, majd a végén jött Dibu óriási védése. Megmondom őszintén élőben nem sokat láttam belőle, kipattant a labda, és folytatódott a játék, utólag láttuk, hogy micsoda életmentő bravúr volt” – említette a vb-döntő hosszabbításáról.

“Miután Montiel belőtte az utolsó tizenegyest, renget dolog jutott eszembe. Nehéz megfogalmazni, de ösztönösen a családomat kerestem a lelátón, rájuk néztem és azt mondtam: “Ez az”. Sokáig vártam erre a pillanatra. Egész életemben keményen küzdöttem ezért az álomért. A győzelem az enyém, a családomé, a csapaté, a barátaimé és egész Argentínáé” – tette hozzá a győztes pillanatokról.

“Amikor megláttam a vb-trófeát, egyszerűen el sem akartam hinni, hogy a miénk. Ez volt az első alkalom, hogy megérinthettem, ki akartam élvezni minden egyes pillanatot” – árulta el Messi.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!