Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: öt gólt vágott a Freiburg, szolid győzelmet aratott a West Ham – eredmények, összefoglaló

A csütörtöki játéknap második nyolc mérkőzését bonyolították le az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában. 

 (Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images)

A-csoport:

Hatalmas fölényben futballozott a Freiburg a Topolya ellen, ám az első játékrészben még csak egy gólt sikerült szerezniük a 24. percben Rohl révén. A második félidőben azonban beindult a gólgyártás a németek részéről: először Eggestein, majd Weisshaupt talált be, majd a hajrában a két perce csereként beálló Adamu, majd Doan is betalált. A Freiburg ezzel vezeti a tabellát.

Már sokkal jobb volt az első félidőben a West Ham, de nem tudott ebből a dominanciából gólt varázsolni a londoni klub. A második játékrészre feljavult kicsit au Olympiakosz, viszont végül megtört a jég, és a 75. percben Paqueta találatával megszerezte a vezetést a West Ham, ami végül a győztes találatot is jelentette. Az angol klub a csoport második helyén áll így.

Freiburg – Topolya SC 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Rohl (24.), Eggestein (56.), Weisshaupt (69.) ill.

West Ham – Olympiakosz 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Paqueta (75.) ill.

Az A-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore

B-csoport:

A győzelemmel a Marseille a csoport élére ugorhatott letaszítva onnan a frissen odakerülő Brightont, ezt pedig már a 25. percben bebiztosította Mbemba fejesével. A második félidőre feljavult az Athen, de ez nem volt elég az egyenlítéshez, sőt, a 93. prcben Sarr találatával biztosította be a győzelmét a francia csapat.

AEK Athén – Olympique Marseille 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Mbemba (25.)

A B-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore

C-csoport:

Először meglepetésre az Aris talált be Montnor révén a 20. percben, de les miatt érvénytelenítették. Erre válaszolt a 34. percben a Betis már egy érvényes góllal, amit Iglesias szerzett. A 46. percben az Aris ismét betalált, most Bengtsson révén, de ezt is érvénytelenítették les miatt. A 64. percben a Betis ismét gólt szerzett, ami szintén érvényes volt, ám ezt most Ruibal lőtte be. A 76. percben egy büntetőhöz is jutottak a spanyolok, de Fekir kihagyta a lehetőséget. A végére viszont beindultak a csapatok: a 79. percben Roca talált be, majd szépíteni tudott az Aris a 84. percben Kokorin góljával, de a Betis még rúgott egy negyediket Ezzalzouli révén, ezzel lezárva a mérkőzést és bebiztosítva az első helyet a tabellán.

Jól kezdett a Rangers, és már a 20. percben kétgólos előnyre tettek szert: a 12. percben Danilo talált be, majd a 20. percben Cantwell lőtt gólt. A Sparta Praha nem játszott rosszul, azonban csak egy szépítésre volt erejük a 77. percben, amikor Haraslin talált be. A Rangers így a második a tabellán.

Betis – Aris 4-1 (1-0)
Gólszerzők: Iglesias (34.), Ruibal (64.), Roca (79.), Ezzalzouli (90+4.) ill. Kokorin (84.)

Glasgow Rangers – Sparta Praha 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Danil(12.), Cantwell (20.) ill.

A C-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore

D-csoport:

Az első félidőben vérszegény volt az Atalanta, bár többet birtokolta a labdát az olasz csapat. A második félidőben viszont már nagy fölényben voltak, amiből sikerült is egy gólt szereznie a hazaiaknak az 50. percben Djimsiti góljával. A végéig támadtak az olaszok, de újból nem találtak be, ahogy a Sturm Graz se, ami így nem lépett előre a tabellán, míg az Atalanta megtartotta az első helyét.

Végig jobban játszott a Sporting CP a Rakow ellen, ami azért se volt nehéz, mert a 10. perctől kezdve emberelőnyben játszottak a portugálok Racovitan azonnali piros lapja után. A 14. percben egy büntetőt is kapott a Sporting, amit Goncalves értékesített. Az 52. percben újabb büntetőhöz jutottak a portugálok, amit Goncalves ismét berúgott. A Rakowban volt erő a szépítésre, amit a 71. percben Rundic lőtt be, de egyenlíteni már nem tudtak. A Sporting ezzelk a győzelemmel bebiztosította a második helyet.

Atalanta – Sturm Graz 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Djimsiti (50.) ill.

Sporting CP – Rakow 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Goncalves (14. – büntetőből, 52. – büntetőből) ill.
Kiállítás: – ill. Racovitan (12.)

A D-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore

H-csoport:

Jól játszott a Molde, és már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert, miután Gulbrandsen és Eriksen is betalált. A 65. percben ugyan szépített a Hacken Hrstic révén, nem volt bennük annyi erő, hogy egyenlítsenek is. Ezzel a győzelemmel a Molde a második helyre ugrott fel a tabellán.

Hacken – Molde 1-2 (0-2)
Gólszerző: Hrstic (65.) ill. Gulbrandsen (16.), Eriksen (24.)

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore